LGT Bank is de grootste private bank ter wereld en valt volledig onder het bezit van een enkele familie in Liechtenstein. Daarnaast heeft de bank zeker $200 miljard aan activa onder beheer. Bepaald geen kleine speler dus. Onlangs werd bekend dat LGT Bank met beide benen de wereld van crypto in zal stappen en cliënten de mogelijkheid gaat bieden om te investeren in onder meer bitcoin (BTC)!

LGT Bank

In een officieel persbericht maakt de bank bekend dat zij nu klanten in staat stellen om direct blootstelling aan cryptocurrencies te verkrijgen. Dit wordt gedaan door het sluiten van een samenwerking met de Zwitserse SEBA bank. De CEO van LGT Bank, Roland Matt, had het volgende te zeggen:

“We zijn zeer verheugd dat we onze klanten nu gemakkelijk toegang kunnen bieden tot deze markten, terwijl we de hoogste veiligheidsnormen handhaven. We hebben intensief aan dit aanbod gewerkt.”

De in Zwitserland gevestigde SEBA Bank zal de nodige handels- en bewaringsdiensten leveren voor de implementatie van LGT’s aanbod. LGT zei dat het partnerschap de veiligheidsrisico’s voor haar klanten wil verminderen die volgens LGT gebruikelijk zijn in de sector. Met deze risico’s worden onder meer liquiditeit en het bewaren van private keys bedoeld. De CEO van SEBA Bank, Franz Bergmuller, liet weten dat zij alle expertise in huis hebben om de nieuwe diensten van LGT soepel te laten verlopen.

Bitcoin adoptie

“We hebben de expertise, gevestigde processen en bovenal een custody-oplossing die ISAE-gecertificeerd is en door onafhankelijke instanties is vastgesteld. Als een gelicentieerde en FINMA-gereguleerde Zwitserse bank met een kerncompetentie in cryptocurrencies en digitale activa, stellen wij banken en hun klanten in staat om veilig om te gaan met traditionele en digitale activa.”

Voor cliënten van LGT Bank is het investeren in de nieuwe crypto diensten een fluitje van een cent. Het proces is namelijk vergelijkbaar met het investeren in welke andere activa klasse dan ook. Daarnaast regelt de bank alle belasting gerelateerde zaken voor investeerders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.