AMC Theatres, de grootste bioscoopketen ter wereld, accepteert nu betalingen met cryptocurrencies via de mobiele app van het bedrijf, waaronder de beruchte meme tokens: dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB). Dat kondigt AMC CEO Adam Aron aan op 15 april:

Exactly as promised, the AMC mobile app for AMC’s U.S. theatres now accepts online payments using Doge Coin, Shiba Inu, and other crypto currencies — thanks to Bitpay. Also Apple Pay, Google Pay and Paypal. To do so, you first will need to update to the latest version of our app. pic.twitter.com/MMy7SIxYbl

— Adam Aron (@CEOAdam) April 15, 2022

AMC is met meer dan 1.000 bioscopen in de wereld niet alleen de grootste bioscoopketen ter wereld, maar het is ook de eerste bioscoop die betalingen met crypto heeft omarmt. Klanten van AMC kunnen sinds afgelopen november hun bioscoopkaartjes kopen met bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC).

CEO Aron kondigde toen ook aan dat betalingen met DOGE en SHIB eraan komen, maar het was nog onduidelijk wanneer dit zou zijn. Sinds begin maart wordt ook DOGE & SHIB geaccepteerd, een week eerder dan verwacht werd.

Nu kunnen klanten ook met deze meme tokens betalen voor AMC bioscoopkaartjes via de mobiele app van het bedrijf. Dat is een dag eerder mogelijk dan aangekondigd werd.

Vooralsnog alleen VS

Alhoewel AMC ook meer dan 350 bioscopen heeft in Europa, is de AMC app echter alleen voor klanten in de Verenigde Staten. Desondanks is het een sterk teken dat de adoptie van crypto, die vorig jaar in een versnelling terecht kwam, nog altijd sterk doorzet.

Billy Markus, ook bekend als Shibetoshi Nakamoto en de oprichter van Dogecoin, vraagt Aron om gegevens over aantallen te delen. Hij denkt dat het niet alleen interessant zou zijn om te zien welke crypto meer gebruikt wordt voor bioscoopkaartjes, het kan ook tot meer concurrentie leiden.

that’s cool! please share the usage numbers at some point, i think this would both be interesting and potentially lead to some “competitive” purchasing which would help you guys

— Shibetoshi Nakamoto (@BillyM2k) April 15, 2022

Toch raden sommige mensen het af om bioscoopkaartjes in de VS met crypto te kopen. Als je namelijk in de VS een kaartje koopt met crypto, dan verkoop je in principe je crypto en dat is belastbaar. Afhankelijk of het kaartje meer of minder waard is dan wat je voor je crypto betaalde, heb je mogelijk winst of verlies gemaakt en dat moet gemeld worden bij de Internal Revenue Service (IRS).

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.