Nubank, de grootste bank uit Brazilië, heeft op 11 mei laten weten dat zij haar cliënten de mogelijkheid gaat geven om in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te handelen. De bank gaf aan dat cliënten de mogelijkheid krijgen om in deze twee cryptocurrencies te handelen voor een minimum van 1 Braziliaanse real. Cliënten konden voorheen bij deze bank al investeren in cryptocurrencies, echter konden zij dit alleen nog doen middels exchange traded funds (ETF’s)

Sterke groei populariteit BTC en ETH

David Vélez, CEO en medeoprichter van Nubank, heeft gezegd dat cryptocurrencies sterk in populariteit zijn gegroeid. Daarnaast gaf hij aan dat cryptocurrencies de wereld kunnen veranderen.

Nubank is de grootste fintech bank in Latijns Amerika. Daarnaast fungeert deze bank enkel als een online bank en biedt veel verschillende innovatieve producten en services. De bank werkt binnen verschillende bedrijven, en instanties zoals Sequoia Capital en Berkshire Hathaway investeren in Nubank. 

Cliënten hoeven geen speciaal account aan te maken maar kunnen gewoon hun huidige account gebruiken om deze cryptocurrencies te kopen. Dit is een groot voordeel aangezien dit ervoor zorgt dat deze gebruikers makkelijker de markt kunnen betreden. 

Cryptocurrencies zijn erg populair in Latijns Amerika. Sommige landen laten meer toe met betrekking tot deze sector dan andere, echter zien we duidelijk dat steeds meer banken cryptocurrencies omarmen.  

Nubank’s goede timing

Of deze beslissing van de bank komt mogelijk op een verkeerd moment. De koers van bitcoin is in de afgelopen dagen hard gecorrigeerd en heeft zelfs de $26.700 aangetikt en ethereum zakte naar een bodem van $1.700. 

Het is op het moment geen goed moment voor de lancering van crypto gerelateerde producten of services. Een ander product wat op de markt zal verschijnen is de eerste bitcoin ETF van Australië. Deze ETF zal op 12 mei op de markt komen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.