Grayscale is de grootste crypto vermogensbeheerder van de wereld. Het Amerikaanse bedrijf biedt al langere tijd de mogelijkheid aan institutionele investeerders om blootstelling aan cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te krijgen. 

De Amerikaanse vermogensbeheerders hoopt echter hun bitcoin fonds om te zetten in een zogeheten bitcoin spot exchange-traded fund (ETF). Tot dusver heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog altijd geen groen licht gegeven. Daarom start Grayscale nu een grootschalige campagne om deze goedkeuring alsnog te bewerkstelligen.

Grayscale bitcoin spot ETF

Op 22 februari liet de CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, via Twitter weten dat zij een grote online campagne voor de goedkeuring van de ETF zijn begonnen.

Today @Grayscale announced the launch of a new public campaign to encourage American investors to submit comments on our application with the SEC to convert $GBTC to a Spot Bitcoin ETF.

— Sonnenshein (@Sonnenshein) February 22, 2022

“Vandaag kondigde Grayscale de lancering aan van een nieuwe publiekscampagne om Amerikaanse beleggers aan te moedigen commentaar in te dienen op onze aanvraag bij de SEC om $GBTC om te zetten in een Spot Bitcoin ETF.”

Aan het begin van deze maand liet de SEC weten dat zij de officiële aanvraag van Grayscale voor hun bitcoin spot ETF nog niet konden beantwoorden. De SEC liet weten dat zij eerst commentaar van het publiek wilde horen alvorens zij een weloverwogen beslissing zouden kunnen maken.

Hierop volgde een overweldigende reactie van de crypto gemeenschap. Er werd in grote getalen aan de SEC medegedeeld dat de vraag naar de een dergelijke spot ETF groot was en dat de SEC spoedig de aanvraag goed zou moeten keuren. Klaarblijkelijk was deze reactie van de gemeenschap nog niet genoeg, want Grayscale doet er nu nog een schepje bovenop met een eigen campagne.

Institutionele BTC adoptie

Veel crypto investeerders kijken op het moment uit naar het moment dat het eerste bitcoin spot beursfonds wordt goedgekeurd door de SEC. Inmiddels bestaan dergelijke beursfondsen in veel andere landen al, maar de Verenigde Staten blijft uiteraard de grootste en belangrijkste markt.

Indien een bitcoin spot ETF wordt goedgekeurd dan heeft dit de potentie om de crypto markt een enorme impuls te geven. Het zorgt er namelijk voor dat traditionele investeerders op een gemakkelijke manier direct blootstelling kunnen krijgen aan bitcoin.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.