‘S Werelds grootste crypto vermogensbeheerder, Grayscale, gaat zijn allereerste exchange-traded fund (ETF) in Europa lanceren. Middels het fonds kunnen investeerders met gemak in “de toekomst van finance” investeren. De lancering kondigde Grayscale maandag aan in een persbericht.

Grayscale lanceert crypto ETF in Europa

Het fonds zal onder de naam Grayscale Future of Finance UCITS ETF gelanceerd worden, met als ticker GFOF. Een ETF is een beursfonds waarin beleggers kunnen investeren door aandelen te kopen. Het voordeel van een ETF is dat zo’n fonds een mandje aan bedrijven omvat. Een investering in het ETF is dus een investering in een verscheidenheid aan verschillende aandelen die onderdeel zijn van het fonds.

Grayscale laat weten dat het fonds drie pilaren van “de toekomst van finance” vertegenwoordigt. Dat zijn de volgende onderdelen:

Financiële stichtingen – vermogensbeheerders, beurzen, makelaars en vermogensbeheerders die betrokken zijn bij het mogelijk maken van de digitale economie

Technologische oplossingen – organisaties die de technologie leveren om de digitale economie te faciliteren door middel van data en verwerking

Digital Activa Infrastructuur – omvat bedrijven die rechtstreeks betrokken zijn bij mining, energiebeheer en activiteiten die het ecosysteem van digitale activa aandrijven.”

‘Digitale (crypto) economie een grote aandrijver van de toekomst’

Middels het nieuwe fonds van Grayscale in Europa zullen investeerders dus in een gediversifieerd portfolio kunnen investeren van bedrijven die de toekomst van de economie mogelijk maken. Grayscale stelt dat de digitale economie, waar mogelijk bitcoin (BTC) een rol in speelt, een belangrijk onderdeel zal zijn van onze toekomst:

“Bij Grayscale geloven we dat de digitale economie een belangrijke motor zal zijn voor de ontwikkeling en groei van de wereldeconomie. Via GFOF UCITS ETF hebben Europese beleggers nu de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan de bedrijven die cruciaal zijn voor de evolutie van het wereldwijde financiële systeem,”

Het fonds zal worden genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana en Deutsche Börse Xetra.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.