Grayscale Investments, de enorme Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, lanceert weer een nieuw fonds voor crypto. Ditmaal is het een fonds gericht op Ethereum (ETH) concurrenten, oftewel smart contracts platforms.

A deal’s a deal. Meet GSCPxE (Grayscale Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund), our newest investment product. https://t.co/sm7VJzOJcV #GSCPxE $SOL $ADA $DOT $AVAX $ALGO $MATIC $XLM

— Grayscale (@Grayscale) March 22, 2022

De Grayscale Smart Contract Platform ex Ethereum Fund (GSCPxE) bevat dus geen ether, maar wel cardano (ADA), solana (SOL), polkadot (DOT), avalanche (AVAX), polygon (MATIC), algorand (ALGO) en stellar (XLM).

Cardano en Solana maken 50% van fonds uit

Smart contracts zijn de blockchain-technologie die opkomende markten als decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT) mogelijk maken. Ether zit niet in dit fonds omdat het al in meerdere andere Grayscale fondsen zit. Ook verwacht het bedrijf dat de meeste investeerders sowieso al blootstelling aan ether hebben.

Cardano en Solana bedragen samen ongeveer 50% van het fonds, oftewel 25% elk. Avalanche volgt met 17% en Polkadot met 16%. Polygon, een layer-2 schalingsoplossing voor Ethereum, volgt met 9,5%, algorand met 4,2% en stellar met 4%.

Investeerders hoeven niet één winnaar te kiezen

“De vraag van beleggers naar gediversifieerde blootstelling is parallel aan de voortdurende evolutie van het crypto-ecosysteem gegroeid.

Smart contract technologie is van cruciaal belang voor de groei van de digitale economie, maar het is nog te vroeg om te weten welk platform zal winnen – van het aantrekken en behouden van de meest levendige ontwikkelaarsgemeenschappen tot ervoor zorgen dat het platform snel, flexibel en schaalbaar is.

Het mooie van GSCPxE is dat investeerders niet één winnaar hoeven te kiezen, en in plaats daarvan toegang hebben tot de ontwikkeling van het smart contract platform-ecosysteem via een enkel investeringsvehikel.”

Aldus Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale. De fondsen van Grayscale zijn zeer populair omdat het voor veel Amerikaanse institutionele spelers de enige manier is om in crypto te investeren. Een dergelijk fonds kan dus een kleine boost geven aan de onderliggende crypto.

Grayscale probeert ondertussen zijn bekende bitcoin (BTC) fonds, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te toveren naar een exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds. Echter werkt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vooralsnog niet mee.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.