Een Amerikaanse spot bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) blijft iets waar investeerders wereldwijd met smacht op wachten. Het zou namelijk een hele lading nieuwe investeerders de markt in kunnen trekken. Tot op heden is er echter, los van de bitcoin futures ETF’s, nog geen enkele aanvraag door de Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd. De crypto-vermogensbeheerder Grayscale lijkt daar nu zo langzamerhand genoeg van te krijgen.

Grayscale wil fonds omzetten in bitcoin ETF

In een interview met Bloomberg bespreekt Grayscale CEO Michael Sonnenshein de aanvraag van zijn bedrijf. Grayscale heeft verschillende investeringsfondsen voor cryptocurrencies waarvan zijn bitcoin-fonds veruit het grootste is. Daar zit ongeveer $30 miljard aan bitcoin in en het is dit fonds dat Grayscale om wil zetten in een ETF.

In oktober diende het aanvraag in bij de SEC om dit voor elkaar te krijgen. Maar tot op heden, zoals alle andere spot bitcoin ETF aanvragen, keurde de toezichthouder het nog niet goed. In februari werd de beslissing weer uitgesteld waarmee de nieuwe deadline voor een besluit in juli komt te liggen. En mocht de SEC de aanvraag ondanks de enorme positieve steun opnieuw afgekeurd worden, dan zal Grayscale verdere stappen ondernemen.

Naar de rechter als bitcoin ETF wordt afgekeurd?

Bloomberg vroeg hem namelijk in het interview of Grayscale gebruik zal gaan maken van de zogenoemde Administrative Procedure Act (APA) optie, waarmee de SEC voor de rechter gesleept wordt. Daarop reageerde de CEO:

“Ik denk dat alle opties op tafel liggen, […] het Grayscale-team heeft de volledige middelen van ons bedrijf ingezet om GBTC, ons vlaggenschipfonds, om te zetten in een ETF. Het is echt belangrijk dat beleggers weten dat we voor hen hebben en zullen blijven pleiten.”

Ook gezien het positiever wordende klimaat in de Verenigde Staten, met Biden’s recente positieve crypto-wet, heeft Sonnenshein positieve verwachtingen voor zijn aanvraag. “Het is een kwestie van wanneer, en niet of er een bitcoin ETF op de markt komt,” aldus de CEO.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.