De afgelopen bullmarkt stond in het teken van de eerste institutionele adoptie. Toch is de markt nog steeds minuscuul ten opzichte van andere activaklassen. Google ziet nu zijn kans schoon, en heeft een programma onthuld dat het Web 3-ontwikkelaars financieel gaat helpen als ze van Google Cloud gebruik willen maken.

Extra geld voor Web 3.0-bedrijven

Dat schrijft de softwaregigant in een persbericht. Als je als Web 3.0-startup gebruik wil maken van Google Cloud, dan kun je in aanmerking komen voor ‘Google Cloud credits’. Dit lijken een soort giften te zijn die worden afgetrokken van de kosten van je Google Cloud-abonnement. Zo ben je dus een stuk goedkoper uit.

Google Cloud is een soort Netflix voor bedrijven die veel rekenkracht nodig hebben. Je kunt servers huren tegen een maandelijks bedrag, zodat je niet zelf dure hardware hoeft aan te schaffen. Web 3.0 bedrijven zijn in feite de volgende generatie softwarebedrijven en hebben soms dus net zo hard behoefte aan Google Cloud als softwarebedrijven die zich niet bezighouden met blockchain.

Bedrijven die in aanmerking komen kunnen tot 200.000 Amerikaanse dollar verspreid over twee jaar in de vorm van deze ‘Google Cloud credits’ krijgen. Ook krijgen deelnemers versneld toegang tot Google Cloud Web 3-producten, alhoewel het niet duidelijk wat hier precies onder wordt verstaan.

Verder bestaan er extra trainingsmogelijkheden en is er een besloten Discord-kanaal met Google-ingenieurs, grote bedrijven die samenwerken met Google en andere startups in het programma.

Calling seed to series A Web3 projects & startups:

Want to get up to $200K in credits & exclusive benefits?
Gated Discord channel with Google Cloud Web3 product & engineering
Early access to Web3 products & roadmap
Free advanced Web3 training
VIP event access

— Google Cloud (@googlecloud) April 25, 2023

Google zit al in blockchain

Het is niet de eerste keer dat Google zich openlijk bezighoudt met Web 3.0, blockchain en crypto. Zo kondigde de techgigant begin dit jaar aan dat het samen gaat werken met Tezos. Ook met Solana en Binance Chain heeft het partnerschappen aangekondigd, evenals voor Google Cloud.

Ondertussen gaat de industrie hard vooruit, Twitter-oprichter Jack Dorsey werkt bijvoorbeeld al aan ‘Web 5.0’. Dit moet een extra decentrale vorm van Web 3.0 zijn en onder meer je privacy extra beschermen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.