Google Cloud gaat een team vormen dat verantwoordelijk zal zijn voor het ontwikkelen van verschillende services voor zakelijke klanten die van blockchain technologie gebruik willen maken.

Google Cloud Blockchain Team groeit

Amit Zavery, Vice President van Google Cloud, heeft aangegeven dat het bedrijf ervoor wil zorgen dat het cloudplatform de eerste keus wordt van ontwikkelaars die werken in de Web3 sector. Hij noemt Web3 daarnaast een “markt die al een enorme potentie laat zien” en geeft daarnaast aan dat klanten meer support voor Web3 en cryptocurrencies nodig hebben.

Zavery heeft echter duidelijk aangegeven dat deze afdeling niet bedoeld is om direct deel uit te maken van de cryptocurrency trend, maar juist om bedrijven te helpen bij het adopteren van de blockchain technologie binnen hun bedrijf. Google Cloud wil dus blockchain-as-a-service aanbieden aan zakelijke gebruikers zodat zij over blockchain data kunnen beschikken en verder zelf blockchain nodes kunnen laten draaien.  

De service zal erg gaan lijken op de services die andere tech bedrijven zoals Alibaba, Amazon en Microsoft al aanbieden. James Tromans, oud Citigroup executive, kwam in 2019 naar Google en zal nu het blockchainteam leiden onder Zavery.

Google Cloud is al langer actief in de sector

Google Cloud heeft in januari al plannen bekend gemaakt voor een Digital Assets team waarvan veel van de doelen voor die afdeling komen overeen met de plannen voor de huidige blockchain afdeling. Google heeft toen aangegeven dat ze naar manieren aan het zoeken waren waarmee gebruikers cryptocurrency transacties konden doen. Daarnaast waren ze verschillende samenwerkingen aangegaan met blockchain projecten zoals EOS, Ontology, Chainlink, Theta Network, Hedera Hashgraph en Dapper Labs‘ Flow blockchain.

Normaliter fungeert Google Cloud als een node operator, doet het mee aan blockchain governance of zoekt het manieren om data te verwerken. Naast alle samenwerkingen is Google Cloud in 2018 ook begonnen aan het onderhouden van crypto datasets voor blockchains zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies. Een van de meest recente ontwikkelingen vond plaats in mei van 2021. In deze maand voegde Google Cloud namelijk Polygon (MATIC) toe aan de datasets.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.