Polygon (MATIC), een layer-2 schalingsoplossing voor Ethereum (ETH), heeft gisteren bekendgemaakt dat het een samenwerking is aangegaan met Google Cloud om ontwikkelaars te helpen het eenvoudiger te maken om hun Web3 producten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen, te lanceren en te laten groeien op het netwerk.

@googlecloud @0xPolygon

Google Cloud will help accelerate adoption of core Polygon protocols w/ enterprise infrastructure & tools.

strategic alliance to increase transaction throughput enabling use cases in gaming, supply chain & DeFi #onPolygonhttps://t.co/POKztinzKP pic.twitter.com/r5P94YaQDt

— Polygon (Labs) (@0xPolygonLabs) April 27, 2023

Blockchain Node Engine op Polygon

Vorig jaar kondigde Google Cloud een zogeheten ‘Blockchain Node Engine’ aan met ondersteuning voor Ethereum. Dit is een volledig beheerde node-hosting dienst voor Web3-ontwikkelaars. Vorig jaar werden er tevens plannen aangekondigd om deze node-hosting dienst naar het netwerk van Solana (SOL) te brengen.

Met de nieuwe samenwerking tussen Polygon Labs en Google Cloud zal de Blockchain Node Engine nu ook naar het ecosysteem van Polygon worden gebracht, waardoor ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het voortbouwen op het protocol, terwijl ze volledige controle behouden over waar nodes worden ingezet.

Web3 adoptie

Ryan Watt, president van Polygon Labs,  zei het volgende over de nieuwe samenwerking met Google Cloud:

‘’Google Cloud die alle Polygon-protocollen ondersteunt is een stap in de goede richting om meer mensen aan boord van Web3 te helpen. De aankondiging van vandaag met Google Cloud heeft als doel om de transactiedoorvoer te vergroten, waardoor use cases in gaming, supply chain management en DeFi mogelijk worden. Dit zal de weg vrijmaken voor nog meer bedrijven om blockchain-technologie te omarmen via Polygon.’’

Google Cloud heeft aangegeven dat de samenwerking met de populaire Ethereum layer-2 het protocol ook zal helpen om zijn zero-knowledge innovatiestrategie te bevorderen, waardoor transacties mogelijk goedkoper en sneller worden.

In de officiële aankondiging werd het volgende gezegd over het optimaliseren van Polygon’s zkEVM:

‘’De eerste tests om Polygon zkEVM’s zero-knowledge proofs op Google Cloud uit te voeren resulteerden in aanzienlijk snellere en goedkopere transacties in vergelijking met de bestaande setup.’’

Vorige maand kon je in het altcoin nieuws lezen dat polygon de bètaversie van deze langverwachte zkEVM update op het mainnet had gelanceerd. ZkEVM is een Ethereum Virtual machine (EVM) equivalente schaaloplossing die gebruik maakt van zero-knowledge proofs, een geavanceerde vorm van cryptografie, om snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken.

Met zero-knowledge kunnen berekeningen bewezen worden zonder dat hiervoor alle data gedeeld hoeft te worden, wat schaarse ruimte op de blockchain bespaard.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.