Goldman Sachs, de enorme Amerikaanse investeringsbank, heeft haar allereerste over-the-counter (OTC) transactie met cryptocurrency uitgevoerd. Het gaat dan om een bitcoin (BTC) OTC transactie met Galaxy Digital, het crypto-investeringsbedrijf van miljardair Mike Novogratz.

Eerste over-the-counter BTC door grote Amerikaanse bank

Galaxy Digital kondigt deze “eerste in zijn soort” transactie aan in een persbericht op 21 maart. Volgens het persbericht gaat het om een bitcoin non-deliverable option (NDO) transactie en is het de allereerste OTC crypto transactie die door een grote Amerikaanse bank werd uitgevoerd.

“Dit is de eerste OTC-cryptotransactie door een grote bank in de VS. Goldman Sachs blijft zijn cryptocurrency-aanbod uitbreiden, wat de voortdurende groei en adoptie van digitale activa door bankinstellingen aantoont.”

Aldus het persbericht. Galaxy en Goldman Sachs werken al langer samen aan crypto. Galaxy faciliteerde de lancering van de bitcoin futures van Goldman Sachs op de Chicago Mercantile Exchange (CME) afgelopen zomer. Damien Vanderwilt, co-president en hoofd van wereldwijde markten bij Galaxy Digital, zegt:

“We zijn verheugd onze relatie met Goldman te blijven versterken en verwachten dat de transactie de deur zal openen voor andere banken die OTC beschouwen als een kanaal voor het verhandelen van digitale activa. Goldman’s voortdurende vertrouwen in ons is een bewijs van Galaxy’s expertise en vermogen om te voldoen aan de veranderende eisen van instellingen, aangezien crypto zichzelf verstevigt als de vijfde activaklasse.”

Goldman Sachs omarmt weer crypto

Goldman Sachs omarmde begin vorig jaar weer de crypto-markt nadat de bank drie jaar eerder uit de markt stapte. De Wall Street-gigant heropende toen zijn crypto handelsdesk voor institutionele investeerders. Novogratz werkte zelf jarenlang voor Goldman Sachs voordat hij Galaxy Digital oprichtte.

Eerder dit jaar meldde Goldman Sachs dat bitcoin naar $100.000 zal stijgen omdat het een groter aandeel van de store of value markt naar zich toe zal trekken ten opzichte van goud. De laatste tijd toont bitcoin echter een veel hogere correlatie met risicovolle aandelen dan met oppotmiddelen. In een later gesprek met Bloomberg gaf de bank toe dat deze correlatie stijgt naar mate de adoptie toeneemt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.