De grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs stond voorheen altijd bekend om hun ferme anti-crypto standpunten. Er lijkt inmiddels een heleboel veranderd, want een executive van de bankgigant, Mary Catherine Rich, liet onlangs in een interview met CNBC weten dat zij serieus kijken om dit jaar nog een heleboel crypto producten aan te gaan bieden.

Goldman Sachs

Volgens Rich is de bank op dit moment hard aan het werk om spoedig enkele investeringsproducten te lanceren. Klanten van Goldman zullen op deze manier kunnen investeren in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Het plan is om in het tweede kwartaal van dit jaar deze nieuwe diensten al te lanceren.

“We werken nauw samen met teams in het hele bedrijf om te onderzoeken hoe we private equity-klanten doordachte en passende toegang tot het ecosysteem kunnen bieden, en dat is iets wat we op korte termijn graag willen realiseren.”

De bank kijkt volgens Rich naar het aanbieden van het ‘volledige spectrum’ van mogelijke investeringsproducten. Dat wil zeggen dat Goldman Sachs de mogelijkheid aan klanten wil bieden om in fysieke bitcoins te investeren, derivaten en bijvoorbeeld bitcoin fondsen.

“Er is een contingent klanten dat naar deze activa kijkt als een hedge tegen inflatie, en de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft daar zeker een rol in gespeeld. Er is ook een groot deel van de klanten die het gevoel hebben dat we aan de vooravond staan van een nieuw internet en op zoek zijn naar manieren om in deze ruimte te participeren.”

Institutionele adoptie

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat Goldman Sachs volledig overtuigd geraakt lijkt te zijn van de crypto industrie. Niet lang geleden wilde de investeringsbank niets weten van de wereld van cryptocurrencies. Dit sentiment lijkt binnen de bank volledig te zijn omgedraaid.

Goldman Sachs is niet de eerste grote Amerikaanse bank die de crypto industrie op grote schaal gaat omarmen. Ook Morgan Stanley gaf een tijdje geleden aan dat zij op korte termijn aan de vraag van cliënten naar crypto investeringsproducten gingen voldoen. Het lijkt er steeds meer op dat de adoptie van cryptocurrencies door grote financiële instituties echt in een stroomversnelling aan het geraken is.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.