De oprichter van de TRON (TRX) blockchain, Justin Sun, heeft vandaag op Twitter bekendgemaakt dat handelaren vanaf nu interessante rendementen kunnen behalen door de gloednieuwe USDD stablecoin te storten op het lending protocol JustLend. Opmerkelijk is dat USDD eigenlijk is ontworpen met Terra’s UST als voorbeeld en we weten ondertussen allemaal hoe het met UST is afgelopen.

TRON stablecoin

Vorige maand maakte Justin Sun bekend dat het TRON netwerk met een eigen stablecoin zou komen. Destijds legde Sun netjes uit hoe het systeem achter deze stablecoin eruit zou komen zien: 

“Wanneer de prijs van USDD lager is dan 1 USD, kunnen gebruikers en arbitrageurs 1 USDD naar het systeem sturen en 1 USD aan TRX ontvangen. Wanneer de prijs van USDD hoger is dan 1 USD, kunnen gebruikers en arbitrageurs 1 USD aan TRX naar het gedecentraliseerde systeem sturen en 1 USDD ontvangen.”

(1/5)#TRON DAO joined hands with major #blockchain players to launch #USDD (Decentralized USD), the most #decentralized #stablecoin in human history.

Today, we see the possibility of decentralizing the blockchain world’s most centralized territory. pic.twitter.com/S5gX3JpiVH

— H.E. Justin Sun 🅣 (@justinsuntron) April 21, 2022

Dit is in essentie exact hetzelfde systeem als het Terra netwerk gebruikte voor hun UST stablecoin. Inmiddels weten we allemaal dat dit systeem niet bepaald waterdicht was. Sterker nog, zowel de LUNA cryptocurrency als de UST stablecoin zijn op dit moment nog net niet permanent dood verklaard.

Hoge rendementen

Gebruikers worden warm gemaakt met jaarlijkse rendementen tot wel 40% voor het storten van de USDD stablecoin op JustLend. De JUST Foundation meldde op Twitter zelfs dat rendementen tot maar liefst 70% per jaar mogelijk zullen zijn. Dit zijn natuurlijk gigantische rendementen en na de meltdown van LUNA en UST lijkt dit haast te goed om waar te zijn.

#USDD mining is live now on https://t.co/AzvfhEjc3G with 40% APR. You can now deposit your #USDD in Justlend. pic.twitter.com/6WhX9fhpEP

— H.E. Justin Sun 🅣 (@justinsuntron) May 12, 2022

Hoewel het natuurlijk te vroeg is om nu al te stellen dat de USDD van Tron gedoemd is om te falen, is het op zijn minst bijzonder dat deze nieuwe stablecoin zoveel weg heeft van een stablecoin die slechts een paar dagen geleden ten onder ging. De kritiek vanuit de crypto gemeenschap aan het adres van Justin Sun is op dit moment dan ook erg groot.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.