Blockchain-analysebureau Glassnode laat wekelijks zien wat er de voorgaande week op de chain van Bitcoin is gebeurd. Vorige week stond bol van de plotselinge veranderingen, en volgens een nieuw rapport van Glassnode zou de prijs wel eens kunnen zakken.

Oude whales worden wakker

Vorige week schreven we dat er verschillende bitcoin whales uit een lange winterslaap zijn ontwaakt. Sommige van deze investeerders hadden hun wallets al 12 jaar niet aangeraakt. Volgens Glassnode bestaan er 4,25 miljoen bitcoins die minimaal 7 jaar geleden zijn gemined.

Maar slechts 356.000 van deze coins zijn ooit uitgegeven, wat 8,3% van het totale aantal BTC in circulatie is. De overige 3,9 miljoen coins vormt 20% van de totale voorraad, maar van deze coins zouden de wallets niet meer toegankelijk zijn doordat de eigenaren hun private keys zijn verloren. Glassnode lijkt zich over deze coins niet zoveel zorgen te maken.

Bitcoins op Mt. Gox-exchange nog niet verplaatst

Ook noteert het on-chain analysebedrijf dat de coins die door de failliete crypto exchange Mt. Gox worden vastgehouden nog niet zijn verplaatst, afgezien van de coins die in 2018 zijn gedistribueerd. Dat geeft aan dat de tokens nog niet worden gedistribueerd naar investeerders die (de waarde van) hun coins terug willen. Er gaan geruchten over dat dit een crash zal veroorzaken, daarom raadt Glassnode aan om het betreffende walletadres in de gaten te houden.

Hetzelfde geldt voor de wallets die worden geassocieerd met de Amerikaanse misdaadbestrijding. Ook deze adressen hebben afgelopen week volgens Glassnode geen BTC verstuurd, op dit moment is het eenrichtingsverkeer. Afgelopen week gingen er geruchten over dat de overheid meer coins ging verkopen nadat het in maart aankondigde een flinke hoeveelheid van de hand te doen.

Correctie in bullmarkt onderweg?

Ondertussen blijkt dat de bitcoin koers ‘oververhit’ is. Als de prijs zou dalen tot 24.400 dollar, dan zouden kortetermijninvesteerders net geen verlies maken. Volgens het bedrijf is dit het soort correctie dat kenmerkend is voor een bullmarkt. De inflows van BTC naar exchanges zou voor 58% worden veroorzaakt door short-term holders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.