Taiwanese autoriteiten hebben een reusachtige crypto-witwasoperatie opgerold. De witwaspraktijk was gerelateerd aan een investeringsfraudezaak en er was maar liefst $324,2 miljoen aan tether (USDT) mee gemoeid. Dit meldt de lokale krant United Daily News.

Reusachtige Taiwanese crypto fraude opgerold

In oktober vorig jaar rolden de Taiwanese autoriteiten de investeringsfraudezaak al op. Volgens een officieel statement arresteerde de politie in juni een 40-jarige man genaamd Chiu. Deze Chiu verwerkte de ruim $300 miljoen aan USDT. Drie betrokkenen werden ook gearresteerd. 

Volgens het politieonderzoek werden slachtoffers geïnstrueerd om geld over te maken naar anonieme bankrekeningen. Vervolgens moesten ze het geld naar crypto exchanges in het buitenland sturen. Chiu, de man achter de operatie, zorgde er voor dat de crypto werd omgezet in cash. 

Het onderzoek toont ook aan dat Chiu geregeld naar het buitenland ging. Vooral Maleisië en andere Zuidoost-Aziatische landen waren veelbezochte bestemmingen. Hij had daar contact met internationale gok- en fraude-operaties. In juni werd hij gearresteerd op het vliegveld toen hij het land weer in wilde komen. 

De politie nam onder andere een Lamborghini, een Lexus, dure horloges, telefoons en drugs in beslag. Het Taiwanese onderzoeksteam heeft bekendgemaakt dat het om de allergrootste witwaszaak in de geschiedenis van het land gaat. 

Taiwanese crypto handelaar wint 3 ton

Iets leuker nieuws vanuit Taiwan: vorige maand werd een Taiwanese crypto handelaar in één klap $310.000 rijker. Niet met een geweldige trade, zoals je wellicht zou denken, maar hij won de maandelijkse loterij voor belastingontvangsten in Taiwan.

Hij betaalde netjes zijn belasting over zijn crypto transacties. Het land heeft sinds 1950 een uniek systeem om belastingnaleving aan te moedigen door middel van een loterij: de “Uniform Invoice Lottery”. Je kunt hier meer lezen over dit verhaal.

Het bericht Gigantische crypto witwasoperatie van honderden miljoenen opgerold verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.