Een paar jaar geleden was het nog volslagen onvoorstelbaar, maar nu weten we dat steeds meer geld in cryptocurrencies afkomstig is van institutionele beleggers. Volgens The Wall Street Journal gaat het niet alleen steeds vaker om instituten die zich specifiek op crypto richten, maar ook om ‘gewone’ hedgefondsen die een diverser portfolio willen met behulp van cryptocurrencies.

Meer erkenning crypto

Er zijn al verschillende grote traditionele investeringsfondsen aanwezig in crypto. De Amerikaanse zakenkrant noemt Tudor Investment Corp. (van Paul Tudor Jones) en Brevad Howard Asset Management (Alan Howard) als voorbeelden. Robert Bogucki van crypto-fonds Galaxy Digital verklaarde dat steeds meer fondsen crypto zien als een ‘vijfde activaklasse’, naast aandelen, obligaties, valuta en commodities.

Fondsen die cryptocurrencies steeds vaker erkennen is volgens WSJ een belangrijk teken dat Wall Street zich klaarmaakt voor het digitale fenomeen. Hedgefondsen in het speciaal zijn vaak gericht op de prijs van een token, net als bij aandelen. Dat benadrukt dat ze er relatief veel vertrouwen in hebben. De periode dat crypto werd gezien als geld voor criminelen is duidelijk voorbij.

Genoeg liquiditeit om crypto te traden

Het feit dat hedgefondsen in beginnen te stappen is erg belangrijk. Het betekent dat er genoeg kapitaal de markt binnenstroomt om de markt liquide genoeg te maken om actief te handelen. Naast het reguliere soorten hedgefondsen kunnen ook andere soorten dan meedoen, zoals fondsen die day traden en high frequency trading-fondsen die met complexe algoritmen werken. WSJ citeert Michael Botlo van quant-fonds (van kwantitatieve analyse, niet de cryptovaluta Quant), zijn bedrijf gaat omwille van genoeg liquiditeit ook starten met crypto.

Ken Griffin van Citadel Securities was lang erg negatief over de nieuwe activaklasse, maar onlangs vertelde hij aan Bloomberg dat zijn bedrijf overweegt om als market maker op te treden. Of het bedrijf zelf ook in blockchain zou gaan investeren weten we niet.

In ieder geval is het een groot voordeel voor investeerders dat de markt nog maar erg klein en jong is. Dat betekent dat er een hoop rendement te behalen valt als je weet waar je moet zoeken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.