Square Enix (SE), populaire Japanse game-ontwikkelaar van onder andere de Final Fantasy en Tomb Raider serie, heeft in haar winstrapport van Q1 aangegeven dat zij hun diensten zullen uitbreiden met non-fungible tokens (NFT’s) in hun games. Dit maakt deel uit van hun middellange termijn strategie voor 2022.

Populariteit non-fungible tokens in games

De populariteit van Web3 en NFT gaming is over de afgelopen jaren hard gestegen, zelfs ondanks de dalende koersen van de meeste cryptocurrencies. Uit data van DappRader blijkt dat er 1 miljoen actieve gamers waren zaterdag. Dit is ongeveer evenveel als op 1 januari dit jaar.  

Gamers kopen echter niet zo veel NFT’s meer als voorheen. Het volume van NFT gaming voorwerpen daalde met 88% van $70 miljoen in januari naar $8,7 miljoen afgelopen zaterdag.

Ondanks dat zal SE het uitrollen van NFT games doorzetten. Zij waren al begonnen met het testen van NFT’s in het spel Shi-San-Sei Million Arthur in februari van dit jaar. Mocht dit goed bevallen dan is SE bereid dit uit te breiden naar andere games.

SE komt met eigen cryptocurrency?

Daarnaast geeft de ontwikkelaar aan ook een entiteit te willen oprichten die ‘het uitgeven, beheren en beleggen van onze eigen tokens’ op zich neemt. Dit kan dus betekenen dat ze in de toekomst met een eigen tokensysteem gaan beginnen. Deze tokens zouden dan mogelijk gebruikt kunnen worden in de nieuwe spellen die zij uitgeven.

SE heeft volgens het winstrapport $3 miljard in activa onder beheer en heeft onlangs een aantal dochterondernemingen weten te verkopen voor $300 miljoen. Game franchises die zij verkocht hebben bevatten onder andere Deus Ex, Thief, Legacy of Kain en Tomb Raider. 

Web3 gaming en metaverse

SE is naast het ontwikkelen van een NFT service achter de schermen ook bezig in de Web3 gaming en metaverse sector. Dit blijkt uit een samenwerking die de ontwikkelaar is aangegaan met Animoca Brands, een venture capital bedrijf die actief is binnen de Web3 en metaverse sector. Een samenwerking tussen deze twee partijen kan er dus op duiden dat SE geïnteresseerd is in dit ecosysteem. Dit zou dus mogelijk voor interessante nieuwe games kunnen zorgen in de toekomst.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.