Het Bitcoin nieuws wordt vandaag overheerst door de presentatie van Jack Mallers, oprichter van Zap en een bekende Bitcoiner. Zijn bedrijf is namelijk verschillende samenwerkingen aangegaan die de adoptie van bitcoin (BTC) als betaalmethode een enorme boost kunnen gaan geven. Zo zouden bedrijven als McDonald’s, Aldi en Walmart BTC kunnen gaan accepteren!

Bitcoin Lightning Network adoptie

Maller kondigde tijdens een presentatie voor het Bitcoin 2022 event aan de samenwerking aan te zijn gegaan met Shopify, Blackhawk Network en NCR. De Strike wallet wordt hiermee in alle Shopify websites geïntegreerd en kunnen daarmee betalingen in bitcoin via het Lightning Network (LN) ontvangen. “Elke online ondernemer die Shopify gebruikt, kan betalingen accepteren zonder het Boomer-netwerk uit 1949, het geld onmiddellijk ontvangen, contant en definitief, geen tussenpersoon en geen 3% kosten,” aldus Mallers.

Nog opvallender is wellicht de samenwerking met Blackhawk Network en NCR. Zij bedienen namelijk grote merknamen als McDonald’s en Walmart met software voor point-of-sale terminals. Op een van Mallers’ presentatieslides zijn al deze namen te zien die nu bitcoin kunnen ontvangen via het LN.

Presentatie van Jack Mallers – Bron: YouTube

Dit jaar zouden deze namen Strike al kunnen gaan integreren, het is echter onduidelijk of en wanneer zij dit zullen doen. Desalniettemin is het groot nieuws dat het bedrijf van Maller en grote namen als NCR nu samenwerken. Dit zou de adoptie van LN een enorme boost kunnen geven. Via deze link is te zien hoe Mallers zo’n betaling uitvoert in een echte Amerikaanse supermarkt.

Bitcoin de volgende monetaire evolutie?

Bitcoin zelf is relatief traag, zeker in vergelijking met betalingsverwerkers als Visa en MasterCard. Maar het LN kan daarbij als schalingsoplossing helpen. Het maakt het namelijk mogelijk om razendsnel en goedkoop kleine transacties met bitcoin te doen. Hiermee kan bitcoin potentieel de concurrentiestrijd aangaan met de nu heersende transactieverwerkers. En die innovatie en concurrentie is broodnodig, vindt Mallers:

“Er is sinds 1949 geen superieur betalingsnetwerk geweest waarmee we kunnen innoveren, voortbouwen op financiële inclusie en goedkopere diensten kunnen aanbieden, snellere diensten. Mijn grootvader gebruikte dezelfde technologie als ik. Dat is niet Amerikaans, dat is bullshit.”

Een reactie van de bitcoin koers blijft op het moment van schrijven nog uit. De afgelopen twee dagen handelt BTC vrijwel horizontaal zonder al te grote bewegingen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.