Het logo van de bekende crypto exchange FTX is natuurlijk al een tijdje zichtbaar op de F1-wagen van Mercedes-AMG Petronas. Maar het handelsplatform trekt nog veel meer uit de kast voor zijn gebruikers. Dit weekend lanceert het namelijk de eerste non-fungible token (NFT) collectie in samenwerking met het F1-team. En een van die NFT’s komt wel met een hele verrassende extra.

FTX veilt NFT, winnaar krijgt F1 replica op ware grootte

Tijdens het raceweekend in Miami gaat de NFT-veiling van start. Het is de eerste NFT drop in een serie. FTX verzorgt hierbij de veiling, die als doel heeft de fans dichterbij het team te brengen “op een manier die eerder niet mogelijk was.”

In totaal zijn 11 kunstwerken onderdeel van de collectie. In elk van deze kunstwerken speelt de Mercedes F1-wagen een prominente rol. Een van de NFT’s is wel heel speciaal vanwege het feit dat de winnaar ook een fysiek object erbij krijgt. FTX laat op Twitter weten.

“Morgen lanceert onze eerste NFT collectie samen met het @MercedesAMGF1 team en @Mad_Dog_Jones. Het winnende bod van deze NFT ontvangt ook een replica-auto op ware grootte uit 2022.”

Tomorrow our first NFT collection together with the @MercedesAMGF1 team and @Mad_Dog_Jones drops. The winning bid of this NFT will also receive a full-sized 2022 replica car. Explore https://t.co/EHRiAXplc1

Own the NFT and the car wrapped in the artwork. pic.twitter.com/zQWEQj5x9a

— FTX (@FTX_Official) May 5, 2022

Twee FTX NFT’s komen met achtervleugel

De bovenstaande NFT is echter niet de enige token die gekoppeld is aan een fysiek object. De winnaars van twee andere NFT’s uit de collectie ontvangen namelijk een achtervleugel die ook daadwerkelijk op de auto heeft gezeten tijdens de race.

“Twee NFT’s zijn gebundeld met Mercedes-AMG Petronas Formula 1-achtervleugels gewikkeld in het artwork van de NFT, die op het circuit in Miami werden gebruikt.”

De veiling van deze twee NFT’s is gisteren van start gegaan op FTX en duurt tot 13 mei. De veiling van de NFT waar de winnaar ook een replica van de F1-wagen ontvangt duurt iets langer, tot 20 mei. De opbrengsten gaan naar Ignite. Deze stichting zet zich in voor meer inclusie en diversiteit in de motorsport.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.