Cryptocurrency en regulatie zijn in veel gevallen een heikel punt. Te strenge wet- en regelgeving kan innovatie remmen, te weinig zorgt juist voor situaties zoals de Ripple rechtszaak. FTX Digital Markets co-CEO heeft daarom een organisatie gelanceerd die ervoor moet zorgen dat gunstige wet- en regelgeving wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten.

FTX wil vooruitkijkende politici steunen

Ryan Salame, de co-CEO van FTX dochterbedrijf FTX Digital Markets, heeft de “American Dream Federal Action PAC” gelanceerd. Een political action committee (PAC) is een organisatie die zich richt op het steunen van bepaalde kandidaten. In het geval van de nieuwe PAC zal het dus vooral gaan om politici die vooruit durven te kijken:

“We zijn een organisatie die zich inzet voor het kiezen van toekomstgerichte kandidaten – degenen die de economische en nationale veiligheid van Amerika op lange termijn willen beschermen door nu slimme beleidsbeslissingen te nemen.”

Salame zal naar verluidt $4 miljoen doneren aan de PAC. Zo’n organisatie mag overigens slechts maximaal $5.000 aan een kandidaat doneren, al mag het wel donaties uitspreiden over lokale, regionale en federale kandidaten.

Waarom het initiatief belangrijk is voor crypto

Voor velen kan wet- en regelgeving saai klinken. Toch is het van groot belang dat wetgevers de crypto-sector omarmen. Zij zijn namelijk degenen die de industrie op een voor burgers veilige manier kunnen helpen groeien. En zoals we allemaal weten zijn er genoeg crypto-critici die de industrie het liefst ten onder zien gaan.

Een dergelijk initiatief is dan ook zeer belangrijk, zeker in een enorm land als de VS. Crypto-supporters in alle lagen van het politieke systeem kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat de crypto-industrie steeds meer legitimiteit krijgt en mensen ook daadwerkelijk ten goede komt in het dagelijks leven. Een interessante zet dus van FTX Digital Markets co-CEO Salame.

Crypto wordt overigens niet direct benoemd op de website. We kunnen er echter vanuit gaan dat de topman van FTX crypto als belangrijk punt zal meenemen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.