De grote Amerikaanse crypto exchange FTX heeft bekend gemaakt dat zij hun bedrijfsvoering gaan uitbreiden naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De exchange heeft namelijk een licentie gekregen van de financiële autoriteiten aldaar. Naar eigen zeggen heeft FTX het plan om in Dubai een lokaal hoofdkwartier te vestigen.

FTX breidt uit

Vorige week werd er in Dubai een nieuwe crypto wet aangenomen. Deze wet heeft als doel om van Dubai een ware globale crypto hub te maken. Onder het regelgevend raamwerk van deze nieuwe wet heeft FTX als eerste crypto exchange ter wereld de benodigde VAX licentie van de autoriteiten gekregen. De CEO en oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, liet weten dat hij enorm trots is op deze mooi nieuwe stap voor de exchange.

“Ik ben erg blij om de eerste (en tot nu toe enige) vergunning voor het uitwisselen van digitale activa uit Dubai te ontvangen!”

Really excited to receive the first (and so far only) digial asset exchange license from Dubai!

Adding to the list: https://t.co/50ELyIX1cd https://t.co/1jEkTz52qS

— SBF (@SBF_FTX) March 15, 2022

Het plan van FTX is om een regionaal hoofdkwartier in Dubai te vestigen. Daarnaast zullen er onder meer derivaten en andere crypto investeringsproducten worden aangeboden die vooral gericht zijn op institutionele investeerders in Dubai. Volgens de directeur van FTX Europe, Patrick Gruhn, was de uitbreiding naar de VAE een logische:

“Dankzij de zekerheid en geloofwaardigheid die Dubai biedt door deze toezeggingen na te komen, kan FTX zijn algemene strategie van schaalvergroting naar de eerste aanbieder van virtuele-waarde diensten die op volledig gereguleerde wijze de wereldmarkten betreedt, veilig voortzetten,” 

Crypto in Dubai

Dubai had al langer het plan om een crypto hub te worden en om veel crypto bedrijven tot de stad aan te trekken. Het lijkt er nu op dat er ook daadwerkelijk concrete stappen in de goede richting gezet worden. Inmiddels heeft namelijk niet alleen FTX een handelslicentie in Dubai, ook Binance heeft ondertussen toestemming gekregen van de financiële autoriteiten in Dubai.

Op deze manier kan de VAE zich vestigen als van de meest crypto-vriendelijke landen ter wereld. Door het enorm aantrekkelijke investeringsklimaat in het land is het niet onwaarschijnlijk dat meer grote blockchain en crypto bedrijven FTX en Binance in de voetsporen zullen volgen. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.