Dat crypto exchange FTX grootse plannen heeft was al langer duidelijk, met CEO Sam Bankman-Fried die als doel heeft om effectief altruïsme na te streven. De exchange maakte deze week een grote stap in deze missie. Het lanceert namelijk het FTX Future Fund.

FTX lanceert fonds voor mensheid

Het FTX Future Fund is een investeringsfonds dat als doel heeft projecten te steunen die “de langetermijnvooruitzichten van de mensheid bevorderen.” Het gaat dus deze keer niet om enkel crypto- of web3-projecten. Eerder lanceerde FTX al fondsen die zich wel enkel richten op deze twee takken.

In plaats van enkel crypto-projecten te steunen, richt het FTX Future Fund zich op allerlei andere zaken, zoals:

“Onze interessegebieden zijn onder meer de veilige ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI), het verminderen van catastrofale biorisico’s, het verbeteren van instellingen, economische groei, grote machtsrelaties, effectief altruïsme en meer.”

Tenminste $100 miljoen, maar misschien zelfs $1 miljard

De FTX exchange laat er geen gras over groeien met zijn nieuwe fonds. Dit jaar wil het namelijk minstens $100 miljoen investeren in projecten. Dat is echter niet de maximale investering: “We kunnen dit jaar tot ongeveer $1 miljard investeren,” aldus de aankondiging.

Het fonds stelt zelf projecten voor die ontwikkeld zouden kunnen worden met het geld. Kijkend naar de lijst van ideeën wordt meteen duidelijk hoe breed de focus van het fonds is. Een aantal van de projecten zijn:

Schuilplaatsen tegen biologische wapens
Persoonlijke beschermingsmiddelen
Onderzoek naar ethische kwesties omtrent AI
Onderzoek naar demografische achteruitgang

De lijst telt zo’n 38 projectideeën. Echter laat FTX weten dat mensen ook zelf met ideeën kunnen aankloppen bij de exchange. Dus heb jij nog ideeën die de mensheid vooruit kunnen helpen? Bekijk dan hier de gebieden waarin het FTX Future Fund geïnteresseerd is!

Zoals gezegd richt FTX zich ook op zijn eigen sector met andere investeringsfondsen. Zo werd eind februari bekend dat FTX een nieuwe divisie heeft opgericht. De divisie gaat zich bezighouden met het stimuleren van crypto en non-fungible tokens (NFT’s) in computerspellen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.