De Russische inval van Oekraïne en de oorlog die volgde is een regelrechte ramp. Het Westen doet wat het kan om Oekraïne te ondersteunen door onder andere wapens en humanitaire hulp te leveren. Ook de crypto-community, waaronder crypto exchange FTX, draagt zijn steentje bij. Zo werkt laatstgenoemde nu samen met de Oekraïense overheid om bitcoin (BTC) en crypto donaties nog verder te stroomlijnen.

FTX helpt Oekraïne met bitcoin donaties

De enorme donaties zullen je vast niet ontgaan zijn. Het werd de afgelopen weken namelijk uitgebreid in het crypto nieuws belicht. Tientallen miljoenen, en volgens sommige schattingen zelfs 100 miljoen dollar aan donaties stroomden binnen bij de Oekraïense overheid. Inmiddels is dat geld ook daadwerkelijk voor dingen ingezet, waaronder om militaire middelen te kopen.

Waar crypto is, is innovatie. Terwijl de donaties binnenstroomden draagt de crypto-community ook zijn steentje bij om het donatieproces nog makkelijker te maken. Daarom sloegen het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie, staking-platform Everstake en de populaire exchange FTX de handen ineen. Zij helpen het land met de website Aid for Ukraine waar donateurs met enkele klikken op de knop een bijdrage kunnen leveren.

Dankzij de ondersteuning van FTX worden een groot aantal cryptocurrencies ondersteund, waaronder: bitcoin, ethereum (ETH), tether (USDT), dogecoin (DOGE), solana (SOL) en meer.  Dus, heb je nog wat stofvangende crypto in je wallet staan? Oekraïne kan het goed gebruiken!

FTX CEO: ‘Indrukwekkend om mee te kunnen helpen’

Inmiddels staat de teller alweer op $55 miljoen met als doel $200 miljoen op te halen. FTX functioneert als belangrijke schakel door de gedoneerde crypto direct om te zetten en het geld zo snel mogelijk bij de centrale bank van Oekraïne te storten. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, vindt het een speciaal project om aan mee te mogen werken:

“Ik ben ongelooflijk vereerd om samen te mogen werken met het Ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne, Everstake en anderen om cryptodonaties aan Oekraïne te ondersteunen.”

Het land probeert op allerlei manieren de oorlog onder de aandacht te brengen. Een daarvan is de lancering van een non-fungible token (NFT) collectie. De collectie moet een “museum van de oorlog” worden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.