Blockchain gaming begint steeds meer tractie te krijgen. Grote bedrijven investeren in de ontwikkeling van deze tak van de crypto-industrie. Een zo’n project is C2X van Com2uS, een op Terra gebaseerd gaming-platform dat onlangs grote investeringen ontving van onder andere crypto exchange FTX.

FTX investeert in blockchain gaming

C2X hield onlangs een private token sale en haalde daarmee $25 miljoen op. De investeringsronde werd geleid door FTX Ventures, de investeringstak van de bekende exchange. Het blockchain gaming-platform heeft nu dankzij deze en eerdere investeringsrondes een waarde van maar liefst een half miljard dollar.

Het Zuid-Koreaanse project is slechts een van de projecten waar FTX in investeert op het gebied van blockchain gaming. Het heeft zelfs een hele divisie opgericht die zich bezighoudt met de ontwikkeling van games, FTX Gaming genaamd. Het uiteindelijke doel is om blockchain games van de grond te krijgen, iets wat tot massa-adoptie van crypto kan leiden.

C2X al beschikbaar op FTX exchange

C2X is op Terra gebouwd, een blockchain verbonden aan het Cosmos (ATOM) ecosysteem. Er zijn plannen om een zogenoemd play-to-earn spel te lanceren, Summoners War: Chronicles. Daarnaast zouden het honkbalspel Crypto Superstars en Golf Star in ontwikkeling zijn. Play-to-earn is een nieuw soort spellen waar spelers geld kunnen verdienen door het spel te spelen.

Dit kan bijvoorbeeld door in-game voorwerpen aan non-fungible tokens (NFT’s) te linken. Hierdoor kunnen deze digitale voorwerpen, zoals een zwaard of steen, uniek en schaars zijn. Je kan je voorstellen dat gamers hierdoor extra gemotiveerd zullen zijn om opdrachten te voltooien en te blijven spelen!

De cryptocurrency van het platform, C2X (CTX) is overigens ook al genoteerd op het FTX handelsplatform. Vroege investeerders die het crypto nieuws op Crypto Insiders scherp in de gaten hielden konden voor deze listing al meedoen aan de C2X initial exchange offering (IEO).

Kortom, FTX ziet grote kansen in de gaming-wereld en zet er dus ook alle vaart achter!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.