Bitcoin (BTC) exchange FTX kwam kreeg eerder deze week nog een vergunning van de financiële toezichthouder van Cyprus. Hierdoor kon de exchange FTX Europe lanceren. FTX Europe gaat een paar dagen na de lancering een deal aan met muziekfestival Tomorrowland. De deal moet ervoor zorgen dat het festival stappen kan zetten op gebied van Web3 en non-fungible tokens (NFT’s).

Creating a new universe of extraordinary experiences… The beginning of a new story, together with @FTX_Official. Discover all info at https://t.co/GQiG0u2lzf @tomorrowlandnft pic.twitter.com/z3m3nau5Ya

— Tomorrowland (@tomorrowland) March 10, 2022

De partnership tussen FTX Europe en Tomorrowland gaat zich met name focussen op NFT’s voor muziek, kunst en tickets. Ook zal het zich op de metaverse en crypto betalingen richten. Bovendien moet de samenwerking ervoor zorgen dat Web3 toepassingen worden geïntegreerd in het muziekfestival. 

De samenwerking tussen FTX Europe en Tomorrowland

Hoe ziet de samenwerking tussen FTX Europe en Tomorrowland er dan precies uit? Om te beginnen kunnen gasten van het aankomende Tomorrowland Winter festival 1.500 van de in totaal 6.500 NFT’s verzamelen. De gelukkige eigenaren van deze NFT’s kunnen zo onder andere een van de vijf geheime locaties op het festivalterrein in de Franse Alpe d’Huez ontgrendelen. Dit initiatief moet voor meer interactie met de community zorgen en wordt ‘The Quest by FTX’ genoemd. 

De samenwerking tussen FTX Europe en Tomorrowland gaat zich zoals gezegd dus voornamelijk op Web3 en NFT toepassingen concentreren. Michiel Beers, oprichter van Tomorrowland zei het volgende over de deal:

“Tomorrowland’s evolutie naar web3 is een kans om een diepere band met de gemeenschap te creëren en festivalgangers te betrekken met gestroomlijnde kaartverkoop opties, artiesten met nieuwe creatieve uitlaatkleppen, en fans van Tomorrowland met de mogelijkheid om digitale Tomorrowland assets te verdienen, verzamelen of kopen.”

Ook Sam Bankman-Fried, CEO en oprichter van FTX, was erg positief over de samenwerking:

“We zijn trots om samen te werken met Tomorrowland om hun werkelijk unieke en magische evenementen naar de digitale ruimte te brengen door hun Web3, NFT en crypto gerelateerde initiatieven te ondersteunen. We zitten ook op één lijn in onze gedeelde overtuiging dat gemeenschap, toegankelijkheid, transparantie en duurzaamheid de leidende factoren zijn voor een betere ‘Tomorrow’. ‘The Quest by FTX’ zal de aanwezigen van deze Tomorrowland Winter een leuke en interactieve manier geven om toegang te krijgen tot exclusieve evenementen.” 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.