De wereldwijde betalingsprovider Stripe heeft een deal gesloten met crypto exchange FTX! Stripe is een grote speler in het faciliteren van betalingen en software daaromtrent. Middels de deal zou het openen van een FTX account en het storten van tegoeden nog makkelijker worden.

Stripe lanceert ondersteuning crypto-bedrijven

Het nieuws over de samenwerking volgde vlak na een bekendmaking van Stripe zelf. De medeoprichter van het fintech-bedrijf kondigde namelijk gisteren aan dat het nu ook crypto-bedrijven als exchanges, non-fungible token (NFT)-marktplaatsen en wallets ondersteunt.

Stripe now supports crypto businesses: exchanges, on-ramps, wallets, and NFT marketplaces. Not just pay-ins but payouts, KYC and identity verification, fraud prevention, and lots more. https://t.co/3X173SkdPd

— John Collison (@collision) March 10, 2022

Het gaat dan met name om het faciliteren van zogenoemde pay-ins, het toevoegen van tegoeden in een account, maar ook payouts, of het opnemen van geld bij dergelijke crypto-bedrijven. De stap wordt positief ontvangen door de crypto-gemeenschap gezien het feit dat Stripe een goed imago heeft binnen de financiële wereld en door veel mensen en bedrijven gebruikt wordt.

FTX maakt direct gebruik van Stripe dienst

De bekende grote exchange FTX en Stripe kondigden vervolgens vrij snel hun samenwerking aan. In de aankondiging valt te lezen dat FTX de dienst zal gebruiken om het storten en opnemen van geld te vergemakkelijken. Maar misschien nog wel interessanter is het gebruik van de dienst om het know-your-cusomter (KYC) proces te versnellen.

Zodra je een account opent bij een gereguleerde exchange dien je een langdradig verificatieproces te doorlopen. Zo moet je bijvoorbeeld een identiteitsdocument tonen en daarbij een foto van je gezicht meesturen. Niet alleen voor klanten is het een vervelend proces, ook voor de exchanges zelf. Zij moeten, ondanks geautomatiseerde systemen, vaak handmatig de documenten verifiëren. Kortom, dat kost een hoop tijd en geld.

Met Stripe zal FTX dit proces een stuk sneller kunnen doen. Dankzij machine learning kan Stripe klanten nog sneller verifiëren. Dit systeem gebruikt het bedrijf ook voor zijn wereldwijde transactieplatform en is dus uitgebreid getest en bewezen. Het systeem moet er uiteindelijk voor zorgen dat ook minder investeerders worden afgewezen. Volgens de president van FTX US, de Amerikaanse tak van FTX, lijkt het systeem inderdaad aan zijn verwachtingen te voldoen:

“We zien een sterk verhoogde snelheid van KYC-verwerking, hogere percentages geautomatiseerde goedkeuringen en een soepelere UX voor onze klanten.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.