De crypto- en traditionele financiële wereld komen steeds dichterbij elkaar. Investeringsbankgigant Goldman Sachs zou namelijk een ontmoeting hebben gehad met FTX exchange CEO Sam Bankman-Fried. De bank zou de crypto exchange onder andere willen helpen met lobbyen bij de Amerikaanse regering, en een samenwerking tussen de twee partijen lijkt dan ook mogelijk te zijn.

FTX krijgt hulp aangeboden voor regelgeving in de VS

De ontmoeting tussen Goldman Sachs CEO David Solomon en de FTX CEO vond volgens de Financial Times vorige maand al plaats. Op de agenda stond onder andere het verlichten van de druk van wet- en regelgeving voor crypto-bedrijven in de VS. Doordat de regelgeving in het land nog vaag blijft, is het voor bedrijven aldaar vaak lastig om volledig aan alle eisen te voldoen.

Daarnaast zou Goldman Sachs FTX willen helpen met een mogelijke toekomstige beursgang. FTX groeit hard en wordt steeds populairder, een beursgang zou dus geen al te grote verrassing zijn. Echter wil Bankman-Fried naar verluidt voor nu vooral bij private investeerders geld ophalen.

Wall Street en crypto vinden elkaar, samenwerking FTX en Goldman Sachs?

Het lijkt er op dat FTX en Goldman Sachs op verschillende fronten willen samenwerken. Dit zou natuurlijk een interessante ontwikkeling zijn gezien het feit dat de bank een van de grootste investeringsbanken van Wall Street is. Dit zou een mooie boost in institutionele adoptie van crypto kunnen veroorzaken. Veel details over de ontmoeting tussen de twee blijven echter onduidelijk.

De interesse in FTX onder investeerders is hoe dan ook zeer groot. Vorig jaar haalde de cryptobeurs nog $900 miljoen op tijdens een enkele investeringsronde, destijds het grootste bedrag dat een crypto-bedrijf ooit op heeft weten te halen binnen de crypto-sector. Later haalde de Amerikaanse tak, FTX US, nog eens $400 miljoen op waarmee FTX nu naar verluidt $32 miljard waard als bedrijf. Meer lezen over FTX? Vind hier de FTX exchange pagina!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.