De CEO van crypto exchange FTX, Sam Bankman-Fried, heeft deze week een enorme investering gedaan. Die investering deed hij in het in de Verenigde Staten bekende handelsplatform Robinhood. Bankman-Friend noemt het “een aantrekkelijke investering.”

FTX CEO heeft nu 7,6% van de Robinhood aandelen

Uit documentatie blijkt dat de CEO van de inmiddels bekende FTX exchange maar liefst $648 miljoen heeft geïnvesteerd in Robinhood. Dat is goed voor een aandeel van 7,6%.

Het nieuws dat de 30-jarige miljardair groots heeft geïnvesteerd zorgde meteen voor een behoorlijke stijging van de Robinhood aandelenkoers. Die sprong gedurende de after-hours trading met ongeveer 42% omhoog! Waarom de FTX CEO besloot zoveel geld te investeren in Robinhood is onduidelijk.

Het document waaruit bleek dat Bankman-Fried de stap heeft gezet is een 13D form. Die worden volgens Wall Street Journal gebruikt door investeerders die na een dergelijke investering ook echt een actieve rol willen gaan vervullen binnen het bedrijf. Denk dan bijvoorbeeld een rol in het bestuur. Maar de FTX CEO zegt dit niet van plan te zijn, maar sluit het in de toekomst ook niet uit.

Een nieuwe stap om FTX uit te breiden?

Een grote investering van $648 miljoen doet men natuurlijk niet zomaar. De vraag is dan ook of het een nieuwe stap van FTX is om zijn bereik uit te breiden. Zo zou een overname van Robinhood in de toekomst mogelijk zijn. Al zou dit wel lastig worden om voor elkaar te krijgen.

Wall Street Journal meldt namelijk dat de oprichters van Robinhood 60% van de stemmacht in handen hebben. WSJ meldt daarnaast op basis van bronnen dat de oprichters het bedrijf onafhankelijk willen houden. De aandelen van het bedrijf stonden op het moment van schrijven echter wel maar liefst 80% in de min ten opzichte van de beursgang in juli 2021.

FTX is een exchange die enorm hard aan de weg werkt en de afgelopen maanden flink is gegroeid. Dit deed het onder andere door een grootschalige marketingcampagne waarin het bijvoorbeeld de samenwerking aanging met het Mercedes-AMG Petronas Formule 1-team, maar ook door richting de Amerikaanse politiek stappen te zetten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.