Voor de Insider-analyse van vandaag wist Fantom (FTM) de meeste stemmen te krijgen in de premium omgeving van Crypto-Insiders. Fantom is een schaalbaar smart contract platform en heeft over de afgelopen tijd erg veel populariteit gewonnen. Hieronder kijken we eerst naar de recente ontwikkelingen rondom FTM en wat we nog in de toekomst van het project kunnen verwachten. Vervolgens wordt het sentiment op de markt gemeten en analyseren we op basis van technische analyse de grafiek van de cryptocurrency

Wil jij ook stemmen op jouw favoriete coin? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving en laat je stem achter. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis uitproberen! 

Recente ontwikkelingen

Door de snel groeiende populariteit van de coin is het niet gek dat de coin niet alleen door investeerders een stuk gewilder is geworden, maar ook door exchanges. Over de afgelopen maanden is de FTM coin op een aantal verschillende cryptocurrency exchanges gelist, waaronder: ViteX, Bitforex, BigONE, Hoo.com, AEX en zelfs op Bitstamp. Dit is voor het project een erg goed teken aangezien nu meerdere investeerders de mogelijkheid krijgen om de token te kunnen verhandelen. 

Ook heeft Wormhole sinds kort Fantom geïntegreerd. Wormhole is een ​​gedecentraliseerd cross-chain interoperabiliteits protocol. Wormhole maakt het dus mogelijk om verschillende coins te swappen tussen verschillende decentralized finance (DeFi) platformen. Wormhole ondersteunt zeven andere grote projecten en sinds kort ook Fantom. Dit is erg goed nieuws voor FTM holders aangezien zij nu zonder moeite hun FTM tokens kunnen swappen met een van de andere zeven aangesloten projecten. Ook kunnen zij nu gemakkelijk hun FTM gebruiken gedecentraliseerde applicaties (dApps). 

Dat is echter niet alles dat er in de afgelopen tijd is gebeurd rondom het project. Het team van Fantom heeft zelf een blogpost geschreven over de verschillende ontwikkelingen die het project heeft gezien. Hier worden nog verschillende grote platformen genoemd die Fantom hebben geïntegreerd waaronder Blocknative en CoinStats. De blogpost is hier te lezen

Nog een erg belangrijke ontwikkeling binnen Fantom is dit bericht. Hierin staat dat Anton Nell, ontwikkelaar voor Fantom, is gestopt met DeFi en cryptocurrency in het algemeen. Deze abrupte aankondiging heeft voor veel onrust gezorgd en uiteindelijk zelfs voor een flinke daling. Niet alleen FTM daalde maar ook projecten op de Fantom chain zagen flinke rode cijfers.

Wat kunnen we nog van Fantom verwachten?

Helaas is er voor Fantom over 2022 geen nieuwe roadmap te vinden. Het kan zijn dat de ontwikkelaars achter het project zelf wel doelen hebben gesteld maar deze (nog) niet openbaar hebben gesteld. We kunnen dit jaar echter nog genoeg ontwikkelingen rondom het project zelf maar ook in het Fantom ecosysteem verwachten. Natuurlijk zal het interessant zijn om te zien wat de Wormhole integratie kan betekenen voor het project en houders van de token. Daarnaast zal Fantom ongetwijfeld verder werken aan Fantom Virtual Machine, ofwel Fantom Opera.

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom het Fantom project is dit YouTube kanaal een goede optie. Hierin worden verschillende Q&A’s opgenomen met verschillende partijen uit het Fantom ecosysteem en met de Fantom ontwikkelaars zelf. Daarnaast wordt er in de Premium omgeving van Crypto-Insiders veel gepraat over de ontwikkelingen rondom verschillende projecten, waaronder Fantom. 

Marktsentiment en adoptie

Op het moment van schrijven heeft Fantom in totaal $6,64 miljard aan total value locked (TVL). Dit wil zeggen dat er voor ongeveer $6,64 miljard aan verschillende projecten lopen op de chain van Fantom. Dit bedrag is over de maanden heen ineens erg hard gedaald. Op haar piek stond deze TVL op $12,8 miljard. Dit komt doordat veel projecten die op de Fantom chain liepen in waarde zijn gedaald door deze correctie die we op de markt zien. Daarnaast slokken soortgelijke projecten die beter lopen of een hogere APY bieden veel van dit volume op.

De drie grootste projecten op de Fantom chain zijn Multichain (MULTI), Solidly (SOLID) en SpookySwap (BOO). Deze projecten zijn goed voor ongeveer $6,2 miljard. Bijna de volle TVL.

FTM is tevens een van de trending coins op CoinMarketCap. Dit betekent echter dat er nog veel interesse naar de coin is. Het sentiment rondom de coin is dus nog positief.

Technische analyse

Over de afgelopen 24 uur wist de koers van FTM met ongeveer 6% te dalen. De afgelopen zeven dagen zagen er niet veel beter uit. Over die periode daalde de koers met ongeveer 33%. Deze klap werd, zoals eerder aangegeven, veroorzaakt door het bericht dat een FTM ontwikkelaar stopte met ontwikkelen voor Fantom. Op het moment van schrijven staat FTM op de 39e plaats op basis van marktwaarde. Het technische plaatje van FTM ziet er vooralsnog bearish uit. De harde daling van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat de oplopende steunlijn doorbroken is. De vorige bodem fungeerde hier nog als een nieuw steunniveau echter breken we daar ook al doorheen. We hebben slechts een steunlijn over. Het lijkt erop dat de koers hier naartoe wilt bewegen.

Ook de RSI is naar beneden aan het krullen. Dit duidt op een koersdaling zoals we al kunnen zien. Een voordeel is wel dat de koers bijna in oversold gebied terecht komt. Vorige keren dat de RSI relatief laag kwam te staan zagen we een opleving in de koers. Dit zou dus weer kunnen gebeuren. Dit in combinatie met het feit dat de koers even buiten de bollinger bands is geschoten. 

Hoe bepaal ik het juiste moment om te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in VET maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium chat-groep! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.