Voetbalclub FC Barcelona start het seizoen met een megadeal. Chiliz, het blockchain bedrijf achter Socios.com gaat namelijk $100 miljoen investeren in FC Barcelona’s activiteiten rondom non-fungible tokens (NFT’s) en de metaverse. Hiermee wordt ingezet op Web3.

Met deze investering neemt Chiliz 24,5 van de aandelen van Barca Studios over. Barca Studios is het onderdeel van de club dat achter het creëren en verspreiden van digitale content zit. Zo zit Barca Studios onder andere achter tal van NFT en metaverse projecten. Projecten die horen bij de nieuwe strategie van de club en die moeten zorgen voor meer betrokkenheid en verbinding van de fans.

FC Barcelona announces the sale of 24.5% of Barça Studios to the company https://t.co/SkC8g62KY4 for 100 million euros to accelerate the club’s audiovisual, blockchain, NFT and Web.3 strategy.

More details https://t.co/0sM9grct3L pic.twitter.com/5xcLWYg440

— FC Barcelona (@FCBarcelona) August 1, 2022

In februari 2020  werd de $BAR fan token al gelanceerd op Socios.com. Deze fan token gaat ook een essentiële rol spelen bij het uitrollen van de strategie. Fans worden op die manier onderdeel van een zogeheten engage-to-earn gemeenschap. Het winnen van merchandise en VIP kaartjes zijn hier een aspect van. Ook kunnen fans bijvoorbeeld de kans krijgen om in Camp Nou te voetballen, het stadion van FC Barcelona.

Dankzij deze nieuwe deal gaat Barca Studios toegang krijgen tot verschillende technologieën van Chiliz, zoals Chiliz Chain 2.0 (CC2). Een layer-1 blockchain die speciaal voor de sport industrie is ontworpen. De mainnet van CC2 staat voor Q4 van 2022 op de planning. De lancering hiervan zal bijdragen aan de volgende stap voor Web3 activiteiten. Denk bij deze activiteiten bijvoorbeeld aan het minten van NFT’s en fan tokens en het creëren van games en DeFi producten.

FC Barcelona en crypto

Sport en crypto is een combinatie die veel gezocht wordt en FC Barcelona is daar geen uitzondering in. Zoals eerder al werd aangegeven heeft de club in samenwerking met Socios.com al enige tijd een fan token op de markt. Dat is echter niet de enige stap die de topclub uit Spanje in de crypto wereld heeft gezet. In maart van dit jaar was op Crypto Insiders al te lezen dat ‘Barca’ bezig was met het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency en metaverse.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.