Fútbol Club Barcelona, het wereldberoemde Spaanse voetbalclub uit Barcelona, Catalonië, is van plan een eigen cryptocurrency uit te brengen. Dat maakte de president van de club, Joan Laporta, deze week bekend tijdens de Mobile World Congress in Barcelona.

EL BARÇA SE PASA A LOS NFT

Laporta desvela en el #MWC22 que está trabajando en el lanzamiento de sus NFT’s, su propia criptomoneda y su propio metaverso. pic.twitter.com/HmDqklvdVw

— El Chiringuito TV (@elchiringuitotv) February 28, 2022

De laatste tijd zien we veel crypto-bedrijven, voornamelijk grote cryptocurrency-exchanges als Binance, FTX, Crypto.com en Coinbase reclame maken. Ze doen dat regelmatig door grote sportverenigingen te sponseren. Barcelona sloeg onlangs nog een dergelijk bod van €70 miljoen af.

Nu onthult Laporta dat hij dit bod heeft afgeslagen omdat Barcelona een eigen crypto gaat ontwikkelen en zelfs een eigen metaverse gaat bouwen:

“We ontwikkelen onze eigen metaverse, daarom hebben we de kans afgewezen om geassocieerd te worden met cryptocurrency-ondernemingen. We willen ook onze eigen cryptocurrency creëren, en we begrijpen dat we dat zelf moeten doen. Met blockchain ontstaan grote mogelijkheden en zakelijke kansen.”

Wat deze crypto moet zijn of het doel ervan is, is echter nog onduidelijk. Het zou wellicht om een zogeheten fan token kunnen gaan, maar die bestaat al van Barcelona. Barcelona heeft namelijk een deal met Socios.com en Chiliz voor een dergelijke crypto. De koers van BAR fan token is deze week met maar liefst 50% gestegen.

Ook NFT’s van Barcelona

Daarnaast is Barcelona van plan om in de toekomst ook non-fungible tokens (NFT) uit te geven. Hij hintte vervolgens naar nog een aankondiging, maar hield deze toch liever nog geheim.

“Het is iets dat we kunnen delen met onze fans over de hele wereld – ongeveer 300 miljoen van hen. Ik zou iets anders kunnen aankondigen, maar ik moet voorzichtig zijn, want het is nog steeds vertrouwelijk.

De spelers weten waar we aan werken, dat dit een moderne club is die gebruik maakt van nieuwe media. Er staan clausules in hun contracten die betrekking hebben op de NFT-wereld en de metaverse.”

President @JoanLaportaFCB explains to the #MWC22 Barça’s commitment to the future and innovation pic.twitter.com/gG8nNoQVzK

— FC Barcelona (@FCBarcelona) February 28, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.