Gaat Cardano (ADA) het dan toch doen? Gisteren doken er geruchten op dat de ontwikkelaars achter het project aan een ‘token burn’ mechanisme werken. Het lijkt er echter op dat het hier om een klassiek stukje misinterpretatie en fake news gaat.

Cardano werkt niet aan burn mechanisme

Het burnen van crypto betekent het vernietigen van coins. Het idee erachter is dat dit een positieve impact kan hebben op de prijs van een cryptocurrency. Zodra crypto vernietigd wordt, wordt de voorraad die in circulatie blijft kleiner. Blijft de vraag gelijk dan zou de prijs kunnen stijgen.

Het is een mechanisme dat door verschillende projecten wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan Binance dat soms honderden miljoenen dollars aan Binance coin (BNB) opkoopt om deze vervolgens te vernietigen. Ook Ethereum (ETH) burnt coins sinds zijn grote EIP-1559 update.

Gisteren kwamen er dus geruchten naar buiten dat ook Cardano aan zo’n functie zou werken. Zo tweette Watcher Guru, dat meer dan 700.000 volgers heeft, “Cardano onderzoekt naar verluidt een mechanisme voor het burnen van tokens volgens de laatste ontwikkelingsupdate.”

Gerucht komt voort uit Cardano update

In de update valt te lezen dat “het team de opties voor het minten [aanmaken van nieuwe tokens, red.] en burnen van tokens in een Hydra Head heeft onderzocht.” Het gaat hier echter naar verluidt enkel om de optie om dit binnen de zogenoemde Hydra Heads te doen, welke onderdeel zijn van de schalingsoplossing voor Cardano. Daarbij zou het gericht zijn op native tokens, en dus niet ADA zelf.

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, reageert met onbegrip op de geruchten. Hij heeft namelijk vaak tijdens livestreams en andere momenten benadrukt dat Cardano geen ADA zal burnen omdat het geen verdere toepassing biedt voor het netwerk.

https://t.co/f9qU9xW5gl pic.twitter.com/KfaZEEBXrw

— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) March 19, 2022

Cardano oprichter verwacht vuurwerk

In eerder Cardano nieuws was te lezen dat Hoskinson verwacht dat er een groot aantal gedecentraliseerde applicaties (dApps) zullen lanceren op het netwerk. Veel van hen zouden op dit moment wachten op de Vasil hardfork in juni. Op dat moment dat het netwerk namelijk verder opschalen. Hierover lees je in dit artikel meer.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.