Veel Nederlanders hebben er vast en zeker ooit van gehoord: FIRE, ofwel Financial Independence, Retire Early. Het is een soort beweging waarin mensen, zoals de naam al doet vermoeden, zo snel mogelijk financieel onafhankelijk willen zijn en lekker vroeg – rond de 30 bijvoorbeeld – met pensioen kunnen gaan. Slechts weinigen lukt het om ook daadwerkelijk “FIRE” te worden, maar mensen die dit wel weten te behalen kunnen behoorlijk inspirerend zijn voor anderen.

Iemand die met vlag en wimpel is geslaagd voor de “FIRE toets” is Meyade Curfs. De 27-jarige ondernemer, investeerder en educator wist met behulp van de crypto industrie zijn dromen waar te maken. Ondertussen houdt hij zich veelal bezig met het bouwen aan zijn bedrijf Thriven. Thriven maakt het mogelijk om automatisch passief vermogen op te bouwen in de crypto door hun in-house gebouwde algoritmes. Daarnaast geeft hij ook masterclasses om anderen te onderwijzen over de crypto sector en het investeren. Immers, zijn succesverhaal zou voor veel meer mensen mogelijk moeten zijn.

Meld je via Crypto Insiders aan op Thriven en maak gebruik van een exclusieve actie! Middels coupon code CRYPTOINSIDERS maak je een maand lang geheel gratis gebruik van de diensten van Thriven. De coupon code wordt automatisch voor je ingevuld bij het aanmelden.

In dit exclusieve interview zoomen we in op Meyade en zijn weg naar succes. Wat deed hij voordat hij succes behaalde en wat heeft hij tijdens deze zoektocht naar succes allemaal geleerd? Dit en nog veel meer lees in je in het exclusieve interview met Meyade Curfs!

Afbeelding 1: Meyade aan tafel in het programma OP1; over finfluencers

Top dat je de tijd hebt gevonden om met ons dit interview te doen! Allereerste vraag: Wie ben je? Kun je jezelf even kort voorstellen voor de lezers.

Ik ben Meyade, 27 jaar oud. Ooit begonnen in de crypto in 2017, begin 2017. Daarvoor ben ik gestopt met mijn school, dat was in 2015. Ik zat op een punt in m’n leven waarvan ik dacht: “Goed, school is heel leuk, maar ik wil niet kennis tot me nemen die duizenden andere leerlingen ook tot zich namen wat je uiteindelijk niet uniek maakt. Het maakt je vervangbaar.“

Dus eigenlijk mijn eigen pad op gegaan. Ik speelde toen heel veel spelletjes. Onder andere Runescape en ik was er heel goed in. Het kopen en verkopen; het handelen. Toen kwam ik op een gegeven moment bij bitcoin en toen dacht ik” “Hey, dit lijkt best wel veel op Runescape!”

Toen ben ik daarin ook begonnen met handelen en ik snapte eigenlijk al heel snel dat iets virtueels en abstract een waarde kon hebben. Dat leer je dus in het spel Runescape. Ik was eigenlijk meteen verkocht met bitcoin en dat was ook nog het moment dat eigenlijk niemand sprak over bitcoin.

Goed, school is heel leuk, maar ik wil niet kennis tot me nemen die duizenden andere leerlingen ook tot zich namen wat je uiteindelijk niet uniek maakt. Het maakt je vervangbaar.

Ik ben begonnen met een beginbedrag van €190. Vervolgens heb ik twee baantjes genomen en keihard gewerkt om elke cent te investeren in cryptocurrencies. Hierna lukte het me om binnen 8 maanden mezelf miljonair te noemen. Toen ben ik mijn jongensdromen gaan vervullen zoals het kopen van auto’s.

En toen kwam de bearmarkt. Alles ingestort, en een groot deel van mijn vermogen verloren.. Ik wilde streven naar financiële stabiliteit. Consistentie groei met een goede strategie. Deze keer zou ik het beter aanpakken. 

Ik heb toen mijn bezittingen, zoals de auto’s en mijn huis, verkocht om alles weer op de bodem in te kopen. 

Een groot deel van jouw ambitie is duidelijk dat je onafhankelijk wilde zijn. Is die ambitie er altijd al geweest in jouw leven?

Zeker, sinds mijn 13e al. Ik begon op mijn 13e te werken bij de Albert Heijn en het was toen zo dat als jij vrij wilde nemen met kerst of in de vakantie dan kon dat niet omdat ze je nodig hadden. Op mijn 13e wist ik al dat ik nooit meer het moment wilde hebben dat ik toestemming aan iemand moet gaan vragen aan een teamleider of een manager: “Mag ik op vakantie? Mag ik leven?”

Het is een bijzonder mooi verhaal dat je dan op jonge leeftijd ook daadwerkelijk dat doel hebt weten te bereiken!

Ja, dat is zeker heel mooi en het is heel egoïstisch om die kennis voor jezelf te houden. Als je in je eentje aan de top zit, wat heb je daar aan? Helemaal niets. Dus ik zei toen tegen mijn businesspartner: “Oke, we willen mensen iets bijbrengen in de vorm van kennis, maar eigenlijk willen hen helpen in hun gehele journey”.

Kijk maar naar het gros van de mensen. Er is maar een klein deel van de mensen die consistent elke maand investeert en een langetermijnvisie heeft, ongeacht de marktomstandigheden. De rest zegt: “Het is te risicovol. Ik wacht nog even af, etc. etc.” Wij wilden mensen de mogelijkheid bieden om geautomatiseerd en consistent te groeien met hun investeringen. Met dit idee is het bedrijf Thriven ontstaan.

Kijk maar naar het gros van de mensen. Er is maar een klein deel van de mensen die consistent elke maand investeert en een langetermijnvisie heeft, ongeacht de marktomstandigheden.

Dat hebben we dus gedaan. Zo’n twee jaar geleden zijn we begonnen met ons algoritmisch handelsplatform Thriven. Onze algoritmes streven naar een rendement van 30% à 40% in Bitcoin of Ethereum waarde. Dit zijn mooie rendementen die je elk jaar kan compounden.

Dit doen we nu voor honderden klanten. Hiermee geven we mensen de mogelijkheid om automatisch passief vermogen op te bouwen.

Onze focus ligt op het risicomanagement. Onze Head of Trading, Andras, komt van het handelsbedrijf ‘Optiver’ (concurrent van Flow Traders). Hij heeft de strategie die ze gebruikten in de optiehandel overgebracht naar de cryptomarkt. Wij geloven in consistentie en hebben een langetermijnvisie. Het maakt het nog beter dat ons IT-team ook de algoritmes zelf ontwikkelt. Zo weet je altijd wat je doet.

Geef je ook nog steeds jouw crypto workshops?

Jazeker, de masterclasses geven we nog steeds bij Thriven. Financiële educatie staat hoog in het vaandel bij ons. Financiële educatie zorgt ervoor dat men een langetermijnvisie krijgt en ook beter begrijpt waarom het zo belangrijk is om te investeren gezien de huidige inflatiecijfers.

Wij wisten dat het alleen aanbieden van ons algoritmisch handelsplatform met Thriven niet genoeg was. Wij wilden beide aanbieden. Zowel de financiële kennis, als de tools om automatisch rendement te vergaren.

Mensen beseffen nu dat ze iets moeten doen. Ze verliezen koopkracht, maar hebben geen idee waar ze moeten beginnen en hoe dit op een verantwoorde manier kan. Hier begeleiden wij mensen dus bij met ons team.

Je zegt: Mensen vragen zich af of ze al te laat zijn. Wat zeg jij? Zijn die mensen ook echt te laat, of ben je nooit te laat om te beginnen?

Je zou kunnen zeggen dat we altijd te laat zijn. Er is altijd wel een mooier moment in het verleden geweest. Toen ik instapte in Bitcoin stond ‘ie op $1.600. Ik dacht toen ook dat ik te laat was, omdat een jaar daarvoor Bitcoin nog minder dan $1.000 kostte. Kijk eens waar nu staan.

Daarom zeg ik tegen de mensen: “Kijk naar de lange termijn. Of het nou Bitcoin is, goud, zilver, vastgoed, aandelen. Alles stijgt op de lange termijn. Ja, er was een beter moment om te kopen in het verleden, maar je kunt de markt niet timen. Consistentie en een lange termijn visie. Dat is hoe je wint. Zo simpel is het.”

Toen ik instapte in Bitcoin stond ‘ie op $1.600. Ik dacht toen ook dat ik te laat was, omdat een jaar daarvoor Bitcoin nog minder dan $1.000 kostte. Kijk eens waar nu staan.

Dat Bitcoin nu enkele tienduizenden euro’s kost betekent niet dat het al te duur is. Het is belangrijk om te kijken naar de toekomst potentie, zeker als je naar de schaarste kijkt van Bitcoin en de toepassingen van de blockchain-technologie. We zijn pas net begonnen.

Waar mensen dan voor kiezen is om risicovollere investeringen te maken zoals in nieuwe altcoins. Doordat deze qua waarde goedkoop zijn hebben mensen te gevoel hier sneller mee te kunnen winnen. Dat klopt ook, maar daar komen ook de nodige risico’s bij kijken. Men zou bij investeringen niet alleen naar de upside moeten kijken, maar ook naar de downside. Hoeveel risico neem ik. Uiteindelijk gaat het om consistentie, niet het jojo-effect in je portfolio.

Bitcoin en Ethereum hebben al jaren aan trackrecord en hebben zich bewezen door qua waarde terug te komen na een bear market. De meeste altcoins hebben deze trackrecord niet waardoor het een groter risico is om hierin te investeren.

Het is volgens jou dus erg belangrijk dat mensen zich realiseren dat altcoins meer risico met zich meedragen, maar investeer jij zelf ook wel eens in altcoins?

Zeker, ik zat vroeger alleen maar in altcoins. Toen kwam ik er ook snel achter dat altcoins met 99% kunnen dalen in een bearmarkt. Dan is het bijna onmogelijk om weer break-even te staan. Altcoins zijn voor mij een kers op de taart, maar niet de taart.

Begrijp me niet verkeerd, ik snap helemaal dat het interessanter kan zijn om in altcoins te investeren omdat het daar wat sneller kan gaan, maar het is belangrijk om je te realiseren dat hier ook de nodige risico’s bij komen kijken. Als je per jaar 10% à 20% zou kunnen behalen en dit op de lange termijn zou kunnen doorzetten, dan win je ook. Consistentie.

Het pijnlijke is eigenlijk ook dat het juist vaak de beginners zijn die volledig in altcoins investeren

Precies, maar dit komt omdat zij niet de benodigde financiële educatie hebben gekregen. Sommigen laten zich ook verleiden door de influencers die ze zien op Twitter, Instagram of Youtube. Wat je online ziet is niet altijd de realiteit. Een beginner zou zich eigenlijk eerst moeten focussen op de kennis.

Wat zijn voor jou belangrijke valkuilen geweest op de weg naar succes? Wat zijn fouten die jij hebt gemaakt waar anderen iets van kunnen leren?

Ik had in 2017, begin 2018, een vermogen van enkele miljoenen en had uit gretigheid nooit het grootste gedeelte uit gecasht. Het was pijnlijk om uiteindelijk te zien dat je vermogen verdampt tijdens de bearmarkt. Echter, mijn vertrouwen was niet gebaseerd op de prijs, maar op de fundamentele waardes. Dat is enorm belangrijk om te onthouden. Tijdens een bearmarkt is het moment om te zaaien om tijdens een bullmarkt te oogsten. 

Op de bodem van de bearmarkt, toen iedereen dacht dat het klaar zou zijn met Bitcoin, heb ik al mijn bezittingen verkocht en terug geïnvesteerd. Een riskante zet, maar het heeft zich meer dan uitbetaald.

Tijdens een bearmarkt is het moment om te zaaien om tijdens een bullmarkt te oogsten. 

Ik heb ook geleerd om ook je winsten te pakken. Want, van winst is nog nooit iemand armer geworden. Diversifieer je portfolio en houd altijd wat geld achter de hand voor momenten dat de markt daalt. En als laatste: blijf consistent, kijk naar de lange termijn en ga ervoor. Investeren is de sleutel naar vrijheid.

Meld je via Crypto Insiders aan op Thriven en maak gebruik van een exclusieve actie!  Middels coupon code CRYPTOINSIDERS maak je een maand lang geheel gratis gebruik van de diensten van Thriven. De coupon code wordt automatisch voor je ingevuld bij het aanmelden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.