Een tijdje terug was de altcoin Safemoon (SAFEMOON) een grote hype binnen de crypto gemeenschap. De Binance Smart Chain (BSC) token beloofde gigantische rendementen en veel investeerders stapten in met de hoop om snel rijk te worden. De koers steeg even ook erg hard, maar al snel kwamen er geluiden naar buiten dat het om niets meer dan een piramidespel ging.

Safemoon oplichting

De ex-Marketing Chief van Safemoon, Ben Phillips, wordt nu ook verdacht van een opzetten van een grootschalige pump & dump. Phillips had in het verleden herhaaldelijk gesteld dat hij “diamond hands” had en liet zijn bijna 750.000 volgers op Twitter weten dat hij de dip keer op keer zou hebben gekocht.

Achter de schermen beraamde Phillips echter snode plannen. Hij verkocht de tokens tegen een hoge prijs en verdiende op deze manier miljoenen. Crypto YouTuber Stephen Findeisen deed onderzoek naar transacties die Phillips maakte en kwam een aantal grote dumps op het spoor.

“Als we uitzetten wanneer Ben verkocht, en hoeveel hij verkocht, zien we dat hij zelfs in het begin van Safemoon, toen hij voor het eerst toetrad, zo snel mogelijk wilde dumpen. Ben’s grootste verkopen zijn in april, zelfs terwijl hij op zijn meest “bullish” lijkt te zijn.”

Phillips maakte keer op keer zijn volgers warm voor nieuwe koersstijgingen van Safemoon, stak zijn volgers een hart onder riem en liet weten dat hij onder geen beding zijn SAFEMOON tokens zou gaan verkopen. Dit bleek niets meer een ordinaire leugen te zijn geweest. Phillips verkocht zijn tokens in deze periode met zeker $12 miljoen winst.

“Ben kocht Safemoon op PancakeSwap voor een totaal van $4M, terwijl hij $16M verkocht. Volgens onze berekeningen heeft Ben netto ongeveer $12M winst gemaakt op Safemoon.”

Pump & dumps

Safemoon was niet bepaald de eerste populaire crypto pump & dump en het zal ook zeker niet de laatste zijn. Helaas bestaan er vandaag de dag ontelbare vergelijkbare projecten die als doel hebben om onwetende investeerders van hun geld te beroven. 

Vanaf het begin van Safemoon waren de signalen dat hier iets niet helemaal in de haak was aanwezig, maar toch werden investeerders verleid door mooie beloftes en astronomische rendementen. Veel van deze investeerders zitten nu nog met niet veel meer dan enkel gebakken lucht. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.