Voormalig topman bij Goldman Sachs, Raoul Pal, stelde onlangs tijdens een ask me anything (AMA) dat hij verwacht dat een bepaalde altcoin tijdens de volgende bullmarkt beter kan gaan presteren dan alle andere cryptocurrencies. Hij heeft het hier over solana (SOL).

Solana gaat exploderen?

Raoul Pal erkent dat het Solana netwerk de laatste tijd kampt met redelijk grote technische problemen. Desalniettemin is het volgens Pal een feit dat het Solana netwerk, vooral in vergelijking met Ethereum (ETH), erg goede zaken doet. Het Solana netwerk heeft een torenhoge capaciteit en ook de activiteit op het netwerk is erg indrukwekkend.

“Ik hou van Solana. Ja, ik begrijp dat het steeds breekt. Ja, ik begrijp ook dat iedereen dat weet, dus daar zit geen enkele informatieve voorsprong in. Daarom, als het de problemen overleeft is een van de grootste crypto-protocollen en het heeft meer activiteit dan elke andere keten buiten Ethereum, en dan is de kans dat Solana goed meedoet in de volgende upcycle voor mij heel groot.”

Solana in de problemen

Met de problemen die spelen doelt Pal uiteraard op de reeks storingen die het netwerk dit jaar met enige regelmaat lijken te teisteren. Slechts een paar dag geleden was het opnieuw raak. Door een softwarefout lag het Solana netwerk zo’n 7 uur lang volledig plat.

Dit is een doorn in het oog voor een netwerk dat de ambitie heeft om de strijd aan te gaan met gevestigde grootmachten zoals het Ethereum netwerk. Mochten deze problemen vroeg of laat worden opgelost dan is volgens Raoul Pal de kans groot dat het Solana netwerk grote stappen gaat maken tijdens de volgende bullmarkt.

Raoul Pal staat ook bekend als ‘macro-guru’ en daarom kwam hij natuurlijk ook met een macro-economische voorspelling. Volgens hem is de crypto industrie op dit moment erg goed gepositioneerd ten opzichte van sommige andere sectoren. Pal stelt duidelijk dat hij erg bullish blijft over cryptocurrencies op de lange termijn. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.