Iedereen zou er wel een willen hebben, een glazen bol met daarin de voorspellingen voor de crypto prijzen. Helaas hebben we die zelfs bij Crypto Insiders niet. We moeten het dus doen met inschattingen en verwachtingen, waaronder die van analisten als Mike McGlone! In een tweet vandaag schreef hij waarom hij een stijgende ethereum (ETH) prijs mogelijk acht.

Ethereum kan stijgen door groeiende vraag

McGlone is analist bij Bloomberg Intelligence en specialiseert zich vooral in commodities. Zo nu en dan deelt hij zijn visie op verschillende crypto-projecten. Vandaag deed hij dat over Ethereum, de grootste altcoin op basis van marktwaarde.

Volgens hem is Ethereum een bouwsteen van de financiële wereld van de 21e eeuw. Door de groeiende vraag en juist afnemende ETH in omloop, kan dit in toekomst voor prijsstijgingen zorgen:

“Vraag en acceptatie nemen toe, het aanbod neemt af en de positie van Ethereum in het epicentrum van de digitalisering van financiën en geld kan een basis zijn voor verdere prijsstijgingen.”

#Ethereum – 21st Century Finance Building Block: BI Crypto
Demand and adoption are increasing, supply is declining and Ethereum’s position at the epicenter of the digitization of finance and money may be a foundation for further price appreciation. pic.twitter.com/mDNupG8NBf

— Mike McGlone (@mikemcglone11) April 26, 2022

Mede dankzij deze factoren kan de altcoin volgens McGlone beter gaan presteren dan traditionele investeringen. Maar zoals gezegd, niemand weet uiteindelijk wat de toekomst zal brengen.

Ethereum naast bitcoin de populairste crypto

In eerder ethereum nieuws was te lezen dat de centrale bank van Spanje onderzoek heeft gedaan naar het gebruik van crypto in Europa. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat Europeanen maar liefst €845 miljard aan waarde hebben verstuurd met crypto in het afgelopen jaar.

60% daarvan werd verstuurd met bitcoin en ethereum. De altcoin behoort dus tot de absoluut populairste cryptocurrencies van de markt. In datzelfde onderzoek was te lezen dat een groot deel van het transactievolume in Nederland plaatsvond. Ons land kwam daarmee op de derde positie op het gebied van transactievolume in Europa.

Ethereum is zelfs zo populair dat het een eigen film krijgt. De film zal worden geproduceerd door niemand minder dan Ridley Scott, onder andere bekend van de films Blade Runner, Gladiator en The Martian.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.