De oprichter van het Ethereum (ETH) netwerk, Vitalik Buterin, staat bekend om zijn ongezoute mening over alles binnen de crypto industrie. Dit keer maakt hij onmiskenbaar duidelijk in een interview met TIME Magazine, waarover we eerder schreven, dat hij niet bepaald te spreken over de manier waarop zijn Ethereum netwerk vandaag de dag gebruikt wordt. Hij heeft geen goed woord over voor de razendpopulaire Bored Ape Yacht Club (BAYC) non-fungible token (NFT) collectie.

Ethereum NFT’s

Iedereen die enigszins actief is binnen de wereld van cryptocurrencies weet dat NFT’s op dit moment helemaal de rage zijn. De allerpopulairste NFT collectie op dit moment is zonder twijfel de BAYC. Deze NFT’s gaan vaak over de toonbank voor vele miljoenen dollars, hetgeen volgens Buterin compleet krankzinnig is.

“Het gevaar is dat je deze 3 miljoen dollar apen hebt en het wordt een ander soort gokken, Er zijn zeker veel mensen die alleen maar jachten en Lambo’s kopen.”

Het feit dat deze NFT’s eigenlijk niets meer zijn dan een status symbool voor beroemdheden en rijke personen schiet bij Buterin in het verkeerde keelgat. Volgens hem is dit niet de manier waarop de crypto industrie, en al helemaal zijn Ethereum netwerk, gebruikt zou moeten worden. 

Crypto use cases

Volgens Buterin gaat het kopen en verkopen van te dure NFT’s voorbij aan de belangrijkste use case van de crypto industrie. Volgens Buterin heeft de oorlog in Oekraïne nog maar een duidelijk gemaakt hoe de crypto industrie wel kan bijdragen aan de maatschappij en het welzijn van mensen over de hele wereld. Buterin heeft zelf de Russische nationaliteit, maar spreekt zich veelvuldig uit tegen de Russische invasie van Oekraine.

“Een positief aspect van de situatie van de afgelopen drie weken is dat het veel mensen in de cryptoruimte eraan heeft herinnerd dat het doel van crypto uiteindelijk niet is om spelletjes te spelen met miljoenenplaatjes van apen, maar om dingen te doen die zinvolle effecten hebben in de echte wereld.”

Buterin hoopt dat op den duur meer mensen dit zullen inzien. Daarnaast geeft hij aan dat hij in het komende jaar meer risico zal durven nemen om ervoor te zorgen dat het Ethereum netwerk in de goede richting zal blijven groeien.

“Ik heb liever dat Ethereum sommige mensen beledigt dan dat het verandert in iets dat nergens voor staat.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.