Iets waarvoor wereld, en vooral de Oekraïners, al een tijd voor vreesde is gisteren dan toch begonnen. Rusland is Oekraïne binnengevallen nadat de Russische president Vladimir Poetin het startschot gaf voor “een speciale militaire operatie.” De oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, spreekt zich nu sterk uit tegen de actie van de president van zijn geboorteland.

Een misdaad tegen Oekraïners én Russen

In een tweet zegt Buterin in het Russisch “zeer ontsteld te zijn door het besluit van Poetin om de mogelijkheid van een vreedzame oplossing voor het geschil met Oekraïne te laten varen en in plaats daarvan oorlog te voeren.”

Buterin noemt de inval “een misdaad tegen de Oekraïense en Russische mensen.” Vind de volledige tweet met vertaling hieronder:

“Zeer ontsteld door het besluit van Poetin om de mogelijkheid van een vreedzame oplossing voor het geschil met Oekraïne te laten varen en in plaats daarvan oorlog te voeren. Dit is een misdaad tegen het Oekraïense en Russische volk.

Ik wil iedereen veiligheid toewensen, al weet ik dat die er niet zal zijn.

Eer aan Oekraïne.”

Очень расстроен решением Путина отказаться от возможности мирного решения спора с Украиной и вместо этого начать войну. Это преступление против украинского и русского народа.

Хочу желать всем безопасности, хотя знаю, что не какой безопасности не будет.

Слава Украине.

— vitalik.eth (@VitalikButerin) February 24, 2022

Eerder deze maand deed Buterin nog een poging om een gewapend conflict te voorkomen. “Of de situatie zal terugkeren naar een vreedzaam pad of dat er een oorlog zal komen, kan nu niet worden beslist door Zelensky [de president van Oekraïne], niet door de NAVO, maar door het Kremlin,” benadrukte Buterin op dat moment.

Ethereum-oprichter werd geboren in Rusland

Buterin, een van de oprichters van het succesvolle smart contract blockchain-netwerk Ethereum, werd zelf geboren in Rusland. Hij en zijn familie emigreerden in 2000 naar Canada. Dat hij zich sterk uitspreekt tegen de actie van Poetin is niet helemaal onverwachts.

Zo zei zijn vader ooit het volgende over Poetin: “Hij is KGB, en dat zijn de mensen die miljoenen Russen en Oekraïners hebben gemarteld en vermoord.”

De invasie van Rusland zorgt voor een schokgolf op de cryptomarkt met koersen die diep in het rood staan. Dit is uiteraard het gevolg van de toegenomen onzekerheid. Hierover verschijnt later meer in het crypto nieuws op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.