Nu de overstap van Ethereum (ETH) naar proof-of-stake (PoS) nadert, komt ook het moment dichterbij dat ethereum miners niet langer nodig zijn. De vooraanstaande Chinese crypto miner heeft echter een ander plan. Hij wil het Ethereum-netwerk opsplitsen en proof-of-work (PoW) behouden.

Ethereum blockchain split

Het zal geen verrassing zijn dat de overstap naar PoS niet bepaald populair is onder ETH miners. Zij investeerden de afgelopen jaren enorme hoeveelheden geld in dure apparatuur en met het wegvallen van inkomsten uit ethereum mining zullen zij een grote klap vangen. Wel moet hierbij gezegd worden dat deze overstap al jaren op de planning staat, onverwacht zal het dus niet zijn.

De Chinese crypto miner Chandler Guo riep desalniettemin onlangs op om Ethereum op te splitsen. Op het nieuwe netwerk, ETH POW genaamd, zou PoW blijven zoals het is. Miners daar kunnen dus gewoon blijven minen!

ethpow will coming soon pic.twitter.com/v9eAbWO2BZ

— Chandler Guo (@ChandlerGuo) July 27, 2022

Voor Guo is het overigens niet de eerste keer. Hij was ook betrokken bij de fork van Ethereum in 2016. Toen ontstond Ethereum Classic, een netwerk dat vandaag de dag nog steeds bestaat.

Wordt PoW versie Ethereum een succes?

Op de vraag of de fork van Guo succesvol zal zijn is geen antwoord te geven. Iedereen kan Ethereum in principe kopieëren. Of zo’n kopie vervolgens succesvol wordt hangt er vanaf of ontwikkelaars mee willen verhuizen. En dat lijkt onwaarschijnlijk gezien het feit dat PoS ook de efficiëntie verbeterd en het netwerk zuiniger maakt.

Toch is Guo zelfverzekerd; “ik heb Ethereum eenmaal gesplitst, en ik zal het weer doen!”

De Ethereum Merge volgt snel

De ontwikkeling van de nieuwe versie van het internet is al jaren bezig. Maar nu lijkt ‘The Merge’ toch echt dichtbij te komen. The Merge is de eerste stap naar dit nieuwe netwerk en volgt mogelijk al in september.

In ander ethereum nieuws was vandaag te lezen dat de oprichter van Polygon denkt dat Ethereum sneller kan worden dan de systemen van betalingsgigant Visa. Hierover lees je in dit artikel meer. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.