Volgens een recent onderzoek van TRG Datacenters is ethereum (ETH) de “meest gehate” cryptocurrency op Twitter. Dogecoin (DOGE) is juist de meest geliefde crypto op het sociale mediaplatform.

TRG Datacenters analyseerde Twitterberichten tussen januari 2021 en januari 2022 om te achterhalen welke crypto de meeste emotionele responses uitlokken. Het onderzoek nam echter maar vijf crypto onder de loep: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), cardano (ADA) en dogecoin (DOGE).

Ethereum meest gehate crypto

Uit de onderzoeksresultaten blijk dat ethereum relatief de meeste negatieve Tweets ontving afgelopen jaar, namelijk 29% van het totaal. Ethereum ziet vooral veel kritiek omtrent zijn snelheid (vergeleken met nieuwere “Ethereum killers”) en hoge transactiekosten.

Een stijging qua negativiteit voor ether gaat meestal gepaard met een koersstijging. Volgens het onderzoek betekent dit dat sommige mensen niet willen dat Ethereum een succes wordt. Ook leidde een onbedoelde hard fork vorig jaar tot een stijging van negatief sentiment.

Bitcoin volgt vlak daarna met het meeste negatieve sentiment, namelijk 27% van alle tweets. Bitcoin was nog wel verreweg de meest besproken crypto op Twitter. Dan volgt cardano waarvan 16% van tweets negatief zijn en litecoin met 8%.

Dogecoin meest geliefde crypto

Dogecoin ontving slechts 6% negatieve berichten en is daarmee de meest geliefde crypto, al is dat enigszins merkwaardig. DOGE is namelijk een controversiële crypto die ooit als grap ontstond. Een groot deel van de crypto community was helemaal niet zo blij toen Tesla CEO Elon Musk vooral over deze crypto twitterde.

De berichten van Musk zijn volgens het onderzoek wellicht juist de oorzaak waarom dogecoin een favoriet is op het sociale mediaplatform. Musk wil ondertussen Twitter overnemen voor maar liefst $44 miljard. Het hoogtepunt van het positieve sentiment omtrent dogecoin werd bereikt toen Musk aankondigde dat Tesla DOGE accepteert voor merchandise.

Toch moeten we dit onderzoek met een flinke korrel zout nemen aangezien het maar naar vijf crypto keek. Er is een grote kans dat meer controversiële crypto als ripple (XRP) ook veel negatief sentiment ontvangt. Uit een nieuw onderzoek zou waarschijnlijk momenteel terra (LUNA) de toppositie nemen als meeste gehate crypto.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.