Ethereum (ETH) ontwikkelaar Tim Beiko heeft onlangs bekend gemaakt dat het netwerk zich opmaakt voor de allerlaatste test in aanloop naar “The Merge.” Al begin volgende maand moet deze test worden uitgevoerd, zo schrijft de ontwikkelaar in een update.

Ethereum testnet stapt over naar PoS

De grote Ethereum update zal van het netwerk een proof-of-stake (PoS) netwerk maken. Met andere woorden, miners zullen niet langer degenen meer zijn die transacties goedkeuren en verwerken. In plaats daarvan kunnen ETH-holders hun crypto vastzetten en zo bijdragen aan de beveiliging van het netwerk.

Deze update moet het netwerk efficiënter en sneller maken. Het is de grootste update in de 7-jarige geschiedenis van Ethereum. En dat vergt een hoop testrondes voordat het kan worden geïmplementeerd op het hoofdnetwerk van Ethereum.

Op dit moment draait het netwerk dus nog op het door miners-aangedreven proof-of-work (PoW), maar parallel aan dit netwerk loopt de PoS blockchain al. Uiteindelijk moeten deze twee blockchains worden samengevoegd, ofwel worden ‘gemerged.’

Beiko laat weten dat het Goerli testnet, dat een testomgeving is voor Ethereum-ontwikkelaars, de Merge zal doormaken. De PoS-versie van Goerli heet Prater en moet worden samengevoegd met de Goerli blockchain. Dit moet ergens tussen 6 en 12 augustus plaatsvinden.

“Prater doorloopt de Bellatrix-upgrade op 4 augustus en de merge met Goerli zal tussen 6-12 augustus plaatsvinden.”

Goerli/Prater Merge Announcement

Prater will run through the Bellatrix upgrade on August 4th, and merge with Goerli between August 6-12th: if you run a node or validator, this is your last chance to go through the process before mainnet https://t.co/JAz5AJe12B

— Tim Beiko | timbeiko.eth (@TimBeiko) July 27, 2022

Wanneer vindt de Merge op Ethereum plaats?

Crypto-fanaten wachten nu al jaren op de komst van de Merge, maar telkens werd deze uitgesteld. Met de succesvolle tests lijkt de eerste grote stap naar ETH 2.0 nu toch echt steeds dichterbij te komen.

Naar schatting zal de Merge op het hoofdnetwerk van Ethereum, de real deal dus, in september plaats kunnen vinden. Om precies te zijn 19 september.

Hiervoor is het dus wel van belang dat de generale repetitie op het Goerli testnetwerk succesvol verloopt. Mochten er problemen optreden dan kan de lanceerdatum van 19 september verder worden uitgesteld.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.