Het is een discussie die al bijna net zo oud is als de wereld van cryptocurrencies zelf. Gaat ethereum (ETH) vroeg of laat de koppositie van bitcoin (BTC) overnemen. In het verleden is ethereum wel eens vrij dichtbij een zogeheten ‘flippening’ geweest, maar op dit moment blijft bitcoin de absolute koning. Volgens een topman bij Galaxy Digital Trading, Jason Urban, zou dit de komende paar jaar echter kunnen veranderen.

Ethereum merge

In een interview met Kitco News besprak Jason Urban, Co-Head van Galaxy Digital Trading, zijn vooruitzichten voor de prijzen van ethereum en bitcoin, evenals de voortgang van de institutionele adoptie van de op-een-na grootste cryptocurrency. Urban analyseerde de drijvende kracht achter de institutionele vraag naar Ethereum en besprak de blootstelling van Goldman Sachs aan ETH via een Ethereum-fonds:

“Naarmate mensen beter bekend raken in de ruimte en ze begrijpen wat de waardepropositie van crypto is, beginnen ze de kracht van slimme contracten te begrijpen, die layer-1 waar zoveel briljante geesten op kunnen bouwen. Ethereum is het koper, Bitcoin is het digitale goud.”

Ook de aankomende merge, voorheen bekend als de ETH 2.0 update, zal voor een stijging in de vraag naar ethereum zorgen, aldus Urban. Na de merge zal het Ethereum netwerk overstappen van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus model.

Bitcoin flippening

“Er is schaalbaarheid en dingen die ETH zullen laten groeien en dus zien slimme institutionele beleggers dat. Ze gaan niet een meer ESG-compliant crypto maken en dat drijft instituties zodanig dat we misschien meer institutioneel geld naar Ethereum zien gaan dan naar Bitcoin vanwege de hele invalshoek van energieverbruik.”

Al deze zaken samen zorgen ervoor dat Urban gelooft dat ethereum in staat is om bitcoin van de troon te stoten. Dit zal niet op de korte termijn al plaatsvinden. Volgens Urban zal het nog twee tot drie jaar duren voordat de veelbesproken flippening heeft plaatsgevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.