De hoeveelheid ether (ETH) tokens op cryptoccurrency-exchanges, zoals KuCoin en Bitvavo, is de afgelopen tijd in een rap tempo gedaald. Op dit moment staat deze hoeveelheid zelfs op het laagste punt sinds 2018! Dit suggereert dat handelaren en investeerders op grote schaal ether tokens inslaan en wellicht dat dit de koers in de nabije toekomst een mooie impuls kan geven.

Ethereum balans slinkt

Sinds het begin van dit jaar is zeker $1,6 miljard aan ether tokens uit crypto exchanges gehaald, zo blijkt uit data van Glassnode. Deze daling betekent dat er op dit moment nog maar zo’n 21,72 miljoen ETH op exchanges staat vergeleken met zeker 31,68 miljoen in juni van 2020.

Opmerkelijk is de mate waarin vorige week ether tokens van exchanges zijn gehaald. 30% van alle ethereum outflow, ofwel uitstroom, van dit jaar vond afgelopen week plaats. In totaal betekent dit dat er iets meer dan $500 miljoen aan ethereum van crypto exchanges werd gehaald in slechts een week tijd.

Volgens Chainalysis verdwijnen er dagelijks 120.000 ETH tokens van exchanges. Het bedrijf stelt dat dit een buitengewoon bullish signaal is. Het getuigt namelijk van een grote bereidheid om te kopen op het huidige prijspunt. Het zou zelfs kunnen betekenen dat er een mooie opwaartse beweging aan zit te komen.

“Op exchanges bewaarde activa nemen toe als meer marktdeelnemers willen verkopen en als kopers ervoor kiezen hun activa op beurzen op te slaan.”

Ether aanbod

Niet alleen het aanbod van ether tokens op exchanges wordt in een rap tempo kleiner, ook zetten investeerders in grote getalen hun tokens vast in het ETH 2.0 staking contract. In de afgelopen 30 dagen zijn er meer dan een miljoen ETH tokens op deze manier in dit contract vastgezet. Ook werd er in een week tijd zeker 190.000 ETH vastgezet in het stETH liquid staking contract van Lido, meldt IntoTheBlock.

Largest Outflows in 2022 – over 180k $ETH was withdrawn from centralized exchanges within a single day

-Last time such a magnitude of ETH left exchanges was in Oct 2021, preceding a 15% price increase within ten days
-190k ETH was also deposited into Lido’s stETH liquid staking pic.twitter.com/wayu2nvRlR

— IntoTheBlock (@intotheblock) March 18, 2022

Deze factoren tezamen zorgen ervoor dat er een behoorlijke hap uit het aanbod van ether tokens wordt genomen. Dit in combinatie met de naderende en langverwachte grote lancering van de consensus layer op het Ethereum netwerk, zorgt voor een mooi toekomstperpectief voor de ether koers. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.