Bitcoin (BTC) zakte gisteren weer en trok wederom de meeste altcoins mee. De cryptocurrency markt is nog steeds zeer onzeker en meningen zijn sterk verdeeld over welke kant de markt opgaat. De totale marktkapitalisatie komt weer onder $2 biljoen uit na een daling van 2,3% naar $1,97 biljoen.

Daily Market overview.
Market cap: $1,98T -1,55%
SPOT Volume 24h: $38,19B -1,7%$BTC dominance: 38,48% -1,21%
Fear & Greed Index: 22extreme fear sentiment on the Market. Most projects in loss. #Bitcoin $BTC $ETH #Ethereum pic.twitter.com/HOm4fuPeSF

— IT Tech (@IT_Tech_PL) April 15, 2022

Ethereum daalt met 2,5%

Ethereum (ETH) piekte eerder deze week op $3.150 en begon toen weer te dalen. Die daling kwam gisteren in een versnelling terecht toen ook bitcoin zakte. Ether kon toen niet aan $3.100 vasthouden en dipte gisterenavond zelfs even onder $3.000. Vervolgens herstelde ether naar $3.025, piekte even naar $3.05,0 maar zakt momenteel terug naar $3.025. Ether staat, net als bitcoin, 2,5% in de min vandaag.

The Condrieu #verkle testnet is now open to the public. Landing page at https://t.co/VcXqNt7nrY

— Guillaume Ballet (@gballet) April 14, 2022

DOT, BNB, ADA, SHIB dalen iets

Polkadot (DOT) heeft van de dip al compleet kunnen herstellen en komt weer uit op dezelfde prijs als 24 uur geleden. Echter lijkt de $18,2 vooralsnog iets te veel weerstand te bieden. Binance coin (BNB) lukt nog niet om compleet te herstellen en staat met $416 ongeveer 1% in de min. Cardano (ADA) herstelde wel iets, maar heeft momenteel veel moeite met $0,95 en staat 2% in de min. Shiba inu (SHIB) staat ook 2% in de min en schommelt momenteel rond $0,000026.

AVAX, SOL, LUNA zakken flink

Avalanche (AVAX) heeft echter al een stuk meer moeite om te herstellen van de dip en stoeit momenteel met $78 waarmee koers bijna 4% in de min staat. Solana (SOL) staat zelfs 4,5% in de min en lukt vooralsnog niet om door $102 te breken. Terra (LUNA) heeft momenteel moeite met $82 en staat daarmee maar liefst 6,8% in de min vandaag.

DOGE, XRP stijgen hard

Dogecoin (DOGE) is daarentegen wel flink aan het stijgen. DOGE brak vanochtend door $0,145 en vecht nu met $0,146 waarmee de koers maar liefst 5% in de plus vandaag. DOGE kreeg gisteren weer een steuntje in de rug van Tesla CEO Elon Musk, maar ook het onderstaande bericht van de Robinhood CEO heeft mogelijk een positieve impact op de koers. Dat gezegd hebbende, krijgt het bericht en het opgeven van decentralisatie, ook veel kritiek.

Can #Doge truly be the future currency of the Internet and the people? As we added the ability to send/receive DOGE on Robinhood, I’ve been thinking about what that would take.

— VLAD (@vladtenev) April 14, 2022

Ripple (XRP) maakte afgelopen nacht een enorme sprong, maar heeft momenteel moeite om boven $0,78 stand te houden. Toch staat XRP daarmee 6,6% in de plus vandaag. Wellicht zorgt een interview met Ripple CEO Brad Garlinghouse, die beweert dat de rechtszaak goed verloopt, voor een boost.

.@bgarlinghouse, CEO of @Ripple, explains why he’s ‘incredibly bullish on crypto overall’ speaking with @ArjunKharpal at @PBWSummit https://t.co/K3PN0Jm0OM

— CNBC Int’l PR (@cnbcipr) April 14, 2022

Top 100 crypto hardste dalers en stijgers

Flow (FLOW), osmosis (OSMO), convex finance (CVX), enjin coin (ENJ), arweave (AR), mina (MINA), waves (WAVES), chiliz (CHZ), theta (THETA) staan allemaal zo’n 4% in de min. Frax share (FXS) daalt met 5%, stacks (STX) met 5,5% en human.ai (HEART) met 6,5%. Celo (CELO) staat 7% in de min en zilliqa (ZIL) en thorchain (RUNE) beide 7,5%. Apecoin (APE) zakt met 8% en near (NEAR) met 9%. Die laatste vier waren juist eerder deze week de hardste stijgers.

Aan de groene kant is het zeer karig vandaag. De enige koers uit de top 100 die vandaag harder dan DOGE en XRP stijgen is een relatief nieuwkomer: chain (XCN). De XCN koers is de afgelopen maand met maar liefst 100% gestegen en pakte nog eens 8% in de afgelopen 24 uur. XCN werd vanochtend wel op $0,11 afgewezen, maar staat desondanks nu op de 67e plek van grootste crypto qua marktkapitalisatie.

Chain Staking Beta is finishing up and gearing for the public launch soon! #XCN https://t.co/jsWABdyNYF

— Deepak.eth (@dt_chain) April 14, 2022

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Trending Searches by @CoinGecko
15 April 2022$NYM $ICHI $GMT $MATIC $BNB $TRI $CULT $NEAR $SOL $LUNA pic.twitter.com/Go9Ioybjtt

— CryptoDep #StandWithUkraine (@Crypto_Dep) April 15, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.