Bitcoin (BTC) staat iets in de plus en een aantal van de grootste altcoins stijgen met dezelfde snelheid mee. De koersen die vandaag rood kleuren, staan niet al te diep in de min en er zijn vandaag meerdere flinke uitschieters te vinden op de cryptocurrency markt. De totale marktkapitalisatie neemt met 2% toe en komt op $1,81 biljoen uit.

Market Overview#BTC price trades below $40K

The Top-10 are traded in different directions $BNB +2.1%, $ADA -2.2%, $LUNA -1.15%

Market cap: $1.80T (+0.9%) $BTC dominance: 40.53% (-0.19%)
Fear & Greed Index: 21 (Extreme Fear)

Full Reporthttps://t.co/1i2kF8tSVm pic.twitter.com/gvJ1CbTsM8

— CryptoRank Platform (@CryptoRank_io) March 8, 2022

ETH volgt BTC

De ethereum (ETH) koers lijkt ondertussen weer sprekend op die van bitcoin. Ether werd gisterenmiddag rond $2.640 afgewezen en zakte gisterenavond naar $2.460, de laagste prijs in meer dan twee weken. Momenteel heeft ether moeite met $2.585, maar de koers staat net als bitcoin 2% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

The last week in Ethereum:

@Immutable raises $200mil
@arbitrum announces AnyTrust chains
@LidoFinance adds @0xPolygon support
@gitcoin Grants Round 13 announced

Much more https://t.co/a4Hdg8GLwG

— sassal.eth (@sassal0x) March 8, 2022

DOT & BNB stijgen ‘t hardst

Vandaag zijn het opvallend polkadot (DOT) en binance coin (BNB) die het best presteren onder de grootste crypto. DOT volgt ook grotendeels de koers van BTC en ETH, al is het met iets grotere bewegingen. DOT staat op het punt om weer $17 te testen en staat daarmee 3% in de plus. BNB maakte gisterenavond al een flinke bounce en stoeit momenteel weer met $385-386 waarmee koers 2,9% in de plus staat.

SOL, LUNA & SHIB in de plus

Solana (SOL) volgt ook grotendeels dezelfde koersbeweging als de eerdergenoemden al is dat wel schokkeriger. SOL komt vanochtend op $84 uit en staat 2,1% in de plus. Terra (LUNA) stijgt momenteel richting $82 en staat 1,7% in de plus. Shiba inu (SHIB) komt op $0,0000233 uit en staat 1,5% in de plus.

ADA, AVAX, DOGE, XRP in de min

Dan beginnen de koers al rood te kleuren. Cardano (ADA) komt op $0,812 uit waarmee koers 0,4% in de min staat. Avalanche (AVAX) zakt weer onder $73 en staat 0,5% in de min. Dogecoin (DOGE) lukt niet om $0,12 te pakken en staat 0,7% in de min. Ripple (XRP) daalt het hardst onder de grootste crypto. XRP heeft veel moeite met $0,73 en staat daarmee 2% in de min.

Top 100 crypto hardste dalers

In de top 100 zijn vandaag weinig koersen die diep in de min staan. Desondanks staat algorand (ALGO), gatetoken (GATE), kadena (KDA), en okb (OKB) zo’n 2% in de min. Humans.ai (HEAT) en thorchain (RUNE) dalen met 4%. Radix (RDX) en frax share (FXS) staan beide 5,5% in de min. Ecomi (OMI) zakt met 7% en anchor protocol (ANC) staat zelfs 8% in de min.

Top 100 crypto hardste stijgers

Dan hebben we wel een aantal flinke stijgers vandaag. Leo token (LEO), kusama (KSM) en loopring (LRC) staan 5% in de plus. Helium (HNT), theta fuel (TFUEL) en celo (CELO) stijgen met zo’n 6%. Graph (GRT), synthetix (SNX) en arweave (AR) staan maar liefst 9% in de plus. Theta network (THETA) zelfs meer dan 10% en zcash (ZEC) bijna 12%. De hardste stijger op de markt is wederom waves (WAVES), die vandaag maar liefst 29% in de plus staat. Waves is al twee weken lang fors aan het stijgen en staat 175% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

TOP WEEKLY GAINERS $MBL $WAVES $BNX $VRSC $TROY $UMA $ECO $NSBT $MWC $TWT $ROOK $RUNE $HOO $GXC $FET#CoinF #Gainers pic.twitter.com/YkKKaxDl6N

— CoinF – Research | Analytics (@CoinF_io) March 8, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.