De cryptocurrency markt was, na een sterke maand in juli, de afgelopen dagen weer aan het dalen. Daar leek even dinsdag een einde aan te komen met een kleine stuiter. Ook gisteren maakte de koersen weer een kleine stuiter, maar de meeste crypto liepen vervolgens tegen dezelfde top aan.

Dat zorgt ervoor bitcoin (BTC) vandaag rood kleurt en analisten weer meer bearish worden. Ook de meeste altcoins staan in het rood, al zijn het vooralsnog geen hoge percentages. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt dan ook maar met slechts 1% naar $1,108 biljoen. De markt lijkt momenteel te consolideren voordat een uitbraak volgt.

Daily Market overview
Market cap: $1,12T -0,13%
SPOT Volume 24h: 28,44B -0,97%$BTC dominance: 38,94% -0,33%
Fear & Greed Index: 30 fear sentiment. Most projects in consolidation.#Bitcoin $BTC $ETH

https://t.co/h7kQrKQGFo
Free on-chain dashhttps://t.co/LzkA1WfcwR pic.twitter.com/YhtYCeczTE

— IT Tech (@IT_Tech_PL) August 4, 2022

Ethereum daalt met 2%

Ethereum (ETH) verloor deze week grip op de $1.700 en kwam toen dinsdag rond $1.570 uit. Daarna maakte ETH een kleine bounce, maar piekte al op $1.670. Dat herhaalde nogmaals, maar de piek kwam al lager uit. ETH vond afgelopen nacht nog support rond $1.620, maar dipte even naar $1.600. Momenteel komt ETH wederom bij dit niveau aan en staat de koers 2% in de min vandaag.

A new video is out!

Ethereum Merge – The Most Anticipated Event In Crypto

What is The Merge all about?
Motivations behind this upgrade
Mechanics
Client Diversity
Merge implications
Common misconceptions
Potential risks

full video in the pic.twitter.com/vmCIpVXf9D

— finematics.eth (@finematics) August 3, 2022

XRP, SOL, DOT iets in de min

Ripple (XRP) hield relatief het sterkst stand en staat met $0,37 dan ook slechts 0,5% in de min vandaag. Ook solana (SOL), ondanks het wallet incident, staat slechts 0,7% in de min vandaag en komt momenteel op $38,8 uit. Polkadot (DOT) zakte in de afgelopen 24 uur met 0,8% naar $8,04.

Solana hack – looks like the Slope wallet sent plaintext seed phrases to external integration partners.

Compromised Phantom wallets came from seed phrase imports used in Slope. Compromised ETH wallets were also from seed phrase reuse.

Not a blockchain or randomness issue.

— foobar (@0xfoobar) August 3, 2022

SHIB, AVAX, ADA, DOGE, MATIC dalen iets harder

Shiba inu (SHIB) maakte een minder sterke stuiter afgelopen nacht en komt op $0,0000118 waarmee koers al 1,6% in de min staat. Avalanche (AVAX) schommelde juist harder en zakt momenteel naar $23,3 waarmee de AVAX 1,7% in de min staat. Dat zien we ook bij cardano (ADA), die wederom support zoekt rond $0,5, na een daling van 1,8%. Ook dogecoin (DOGE) staat 1,8% in de min en komt momenteel precies op $0,0666 uit. Polygon (MATIC) zakt met 1,9% en komt momenteel weer onder $0,89 uit.

Binance coin stijgt juist met 3,5%

Binance coin (BNB), van de enorme cryptocurrency exchange Binance, is vandaag de grote uitzondering op de markt. De BNB koers maakte gisteren nog een flinke stijging en hield gedurende nacht boven de $300 stand. Daarmee staat BNB vandaag 3,5% in de plus, maar het ziet er momenteel niet heel zeker uit dat BNB aan die $300 ook vasthoudt.

This is how I find out. In chats… from a person I have never met in person, no less. pic.twitter.com/TmZpgc0tgT

— CZ Binance (@cz_binance) August 3, 2022

Crypto top 100 hardste dalers

Alhoewel het grootste deel van de top 100 rood kleurt, vallen de dalingen relatief mee. Desondanks staan maker (MKR), bitcoin sv (BSV), internet computer (ICP), neo (NEO), arweave (AR), axie infinity (AXS), flow (FLOW) en waves (WAVES) zo’n 3% in de min vandaag.

Voor defichain (DFI), iota (MIOTA) en synthetix (SNX) is dat 4%. Ethereum classic (ETC), cronos (CRO), tenset (10SET) en bitcoin gold (BTG) staan ongeveer 6% in de min vandaag.

Crypto top 100 hardste stijgers

Daartegenover staan frax share (FXS) en fantom (FTM) 3% in de plus. Enjin coin (ENJ), kava (KAVA) en bitdao (BIT) staan 4% in de plus. Tezos (XTZ) en near (NEAR) stegen beide met zo’n 5% in de afgelopen 24 uur. Lido (LDO) is wederom de sterkste stijger van de top 100 en staat meer dan 9% in de plus vandaag.

Lido is gaining momentum as the #Ethereum merge gets closer$LDO whales have nearly doubled their holdings over the past year, accumulating at lower prices$LDO has increased by a staggering 580% from the recent low

More analytics https://t.co/TbhCyRk46n pic.twitter.com/MtJOw7mJ0Z

— IntoTheBlock (@intotheblock) August 3, 2022

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

#Tether and #USDCoin shark addresses have been accumulating coins as #crypto prices have risen. This accumulation indicates a disbelief in the rally, and a reluctance to buy in, also known as a “wall of worry”. Read our short take about #stablecoins. https://t.co/J7ExieuZRw pic.twitter.com/kDfNyqeAHt

— Santiment (@santimentfeed) August 3, 2022

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.