Eerder deze maand schreven we dat de duurste CryptoPunk-NFT ooit is verkocht. Deze onscherpe cartoon-NFT’s zijn het eerste kunstproject op een blockchain en hebben daardoor flinke prijskaartjes. NFT’s kunnen echter meer zijn dan ‘leuke plaatjes’, je kunt namelijk van allerlei dingen een Non-Fungible Token maken. Zo kun je je huis op de blockchain zetten. Dat is precies wat een vastgoedontwikkelaar uit het Verenigd Koninkrijk heeft gedaan.

Weelde

Dat schrijft The Times. Het landhuis staat op een perceel van 1,3 acre, omgerekend is dat ongeveer 5260 vierkante meter. Het is ontwikkeld door het Britse Stately Homes. Het monsterlijk grote huis heeft elf slaapkamers, kogelbestendige ramen, een zwembad, bioscoop, bowlingbaan en een tennisbaan. De ‘voortuin’ heeft een lengte van 116 meter en het van pilaren voorziene huis heeft in de garage ruimte voor zes voertuigen. Uiteraard is de garage toegankelijk via een privélift.

Lage prijs

Misschien is het meest opvallendste wel dat het is verkocht voor ‘maar’ 29 miljoen Britse pond. Dat is een erg lage prijs voor een dergelijk groot huis. Dat komt doordat de vastgoedontwikkelaar het bewust heeft verkocht voor maar 2% van de waarde van het moderne landhuis. Het lijkt erop dat het een stunt is van het bedrijf om het te verkopen als NFT. De koper besliste erg snel om het te kopen, volgens makelaar Sean Barratt. Bij het huis zit naast het aankoopbewijs op de blockchain ook een blauwdruk en een digitale representatie van het huis. Wel is de grond van Crown Estate, wat inhoudt dat de grond zelf van het Britse koningshuis is. De eigenaar is eigenaar van het huis, maar de grond wordt dus geleased.

Het klinkt natuurlijk als de omgekeerde wereld. Of ‘koop een NFT en krijg er gratis een huis bij’ een slogan wordt valt nog te bezien. Wel lijkt het logisch dat huizen die te koop staan als NFT de komende jaren vaker voor gaat komen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.