Tesla CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde, wil Twitter voor maar liefst $43 miljard overnemen. Dat blijkt uit een nieuw document ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Musk kocht onlangs al een 9,2% aandeel in Twitter (TWTR), het populaire sociale mediaplatform. Vervolgens zou hij toetreden tot de raad van bestuur van Twitter, maar dat ging om onduidelijke redenen plotseling toch niet door.

Dus nu wil Musk Twitter voor 100% kopen. Hij biedt $54,2 per TWTR aandeel wat uitkomt op een totaal van maar liefst $43 miljard of €39,4 miljard. Hij meldt dat dit zijn definitieve bod is en dreigt om als aandeelhouder op te stappen als het niet wordt aangenomen.

“Ik bied aan om 100% van Twitter te kopen voor $54,20 per aandeel in contanten, een premie van 54% op de dag voordat ik begon te investeren in Twitter en een premie van 38% op de dag voordat mijn investering publiekelijk werd aangekondigd. Mijn bod is mijn beste en definitieve bod en als het niet wordt aanvaard, zal ik mijn positie als aandeelhouder moeten heroverwegen.”

Noch Twitter, noch CEO Parag Agrawal hebben vooralsnog geageerd op de vijandige overname. Twitter oprichter Jack Dorsey, een enorme bitcoin (BTC) fan, vertrok vorig jaar als CEO van Twitter. Musk zegt dat hij Twitter wil overnemen omdat hij denkt dat het platform nog veel potentie heeft die niet waar wordt gemaakt.

“Ik heb in Twitter geïnvesteerd omdat ik geloof in het potentieel ervan om het platform voor vrijheid van meningsuiting over de hele wereld te zijn, en ik geloof dat vrijheid van meningsuiting een maatschappelijke noodzaak is voor een functionerende democratie. Twitter heeft een buitengewoon potentieel. Ik zal het ontgrendelen.”

Dogecoin koers maakt weer flinke sprong

Ondertussen stijgt de waarde van TWTR al met 12%. Natuurlijk reageert ook de dogecoin (DOGE) koers weer. DOGE maakte onlangs al een flinke sprong toen naar buitenkwam dat Musk TWTR aandelen kocht, al corrigeerde de koers vervolgens weer terug. Zojuist schoot DOGE wederom omhoog en tikte even $0,145 aan na een stijging van 4,5% in minder dan een kwartier.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.