Een paar dagen geleden werd bekend dat Tesla CEO en rijkste man ter wereld, Elon Musk, een groot aandeel in het social media platform Twitter heeft verkregen. Uit documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bleek dat Musk zo’n 9,2% van het bedrijf heeft gekocht. Daarnaast werd bekend dat Musk zich zou gaan voegen bij de raad van bestuur van het bedrijf.

Elon Musk en Twitter

Musk hintte twee weken geleden al naar deze mogelijke stap. Hij zei toen dat “vrijheid van meningsuiting essentieel is voor een functionerende democratie.” Vervolgens vroeg hij aan zijn volgers of zij vinden dat Twitter zich strikt aan dit principe houdt. 70% stemde nee. Volgens Musk waren er een heleboel zaken aan het Twitter-platform die beter zouden kunnen.

Het duurde dan ook niet lang voordat Musk zich actief ging bemoeien met de ontwikkeling van Twitter. Hij kwam direct met voorstellen over bijvoorbeeld de Twitter Blue functie. Dit is een betaalde maandelijkse abonnementsdienst waarmee gebruikers een aantal extra voordelen krijgen. Twitter Blue is slechts in een aantal landen beschikbaar en kost zo’n $3 per maand.

Elon Musk vindt dat Twitter Blue op de schop moet. Gebruikers zouden meer functies beschikbaar moeten krijgen en de prijs van de dienst moet volgens hem verlaagd worden naar $2 per maand. Daarnaast stelde Musk voor dat gebruikers zouden kunnen betalen met de alom bekende meme-coin dogecoin (DOGE). 

Maybe even an option to pay in Doge?

— Elon Musk (@elonmusk) April 10, 2022

Dogecoin

Dogecoin en Elon Musk zijn al lange tijd haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. Musk heeft in het verleden herhaaldelijk gesteld dat dogecoin zijn favoriete cryptocurrency is. Volgens hem is dogecoin zelfs superieur aan andere grote cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Veel dogecoin investeerders voelde het nieuwe voorstel van Musk al enigszins aankomen, Toen bekend werd dat Musk een aandeel in Twitter had genomen steeg de koers van DOGE namelijk direct behoorlijk. Binnen een uur tijd steeg deze koers 8,5% om vervolgens weer in elkaar te zakken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.