Dogecoin (DOGE) begon een paar jaar geleden letterlijk als grap, maar ondertussen zien enkele prominente personen binnen de crypto wereld de meme-coin zelfs als concurrent van bitcoin (BTC). Een van die personen is rijkste man ter wereld Elon Musk.

Dogecoin vs. Bitcoin

Tijdens een aflevering van de Full Send Podcast, waar Musk onlangs te gast was, liet hij weten dat het Dogecoin netwerk op bepaalde punten veel sterker is dan het Bitcoin netwerk. Zo heeft het Dogecoin netwerk een veel hogere transactie capaciteit. Dat betekent volgens Musk dat dogecoin in de basis beter geschikt kan zijn als betaalmiddel.

Enkele bedrijven van Musk, waaronder Tesla en SpaceX, bieden klanten al de mogelijkheid om merchandise te kopen met DOGE als betaalmiddel. 

Tijdens de podcast legt Musk uit dat een transactie op het Dogecoin netwerk binnen 60 seconden voltooid kan zijn. Dit terwijl een transactie op het Bitcoin netwerk hier bijna 10 minuten voor nodig heeft. Dit is voor Elon Musk genoeg reden om te stellen dat Dogecoin een beter betaalsysteem in zich heeft dan Bitcoin.

“Ik steun Doge vooral omdat ik denk dat Doge de memes en honden heeft, gevoel voor humor heeft en zichzelf niet al te serieus neemt. Ik denk dat vreemd genoeg, ook al is Doge ontworpen als een belachelijke ‘grap valuta’, de werkelijke totale verwerkingscapaciteit van Doge veel hoger is dan die van bitcoin.”

DOGE inflatie

Vandaag de dag is inflatie een woord waar menig investeerder een behoorlijke afkeer tegen heeft gekregen. Het feit is dat ook het Dogecoin netwerk onderhevig is aan stevige jaarlijkse inflatie. Zo komen er elk jaar zeker 5 miljard nieuwe DOGE tokens bij.

“Het feit dat er elk jaar vijf miljard DOGE bijkomt, is eigenlijk goed om het als transactievaluta te gebruiken.”

Volgens Musk is dit echter geen nadeel, maar juist een voordeel. Doordat er elk jaar zoveel extra tokens bijkomen is het netwerk beter geschikt als betaalmiddel. Bij netwerk waar er nauwelijks inflatie, of zelfs deflatie, plaatsvindt zullen mensen eerder geneigd zijn hun tokens op te sparen in plaats van ze te gebruiken voor het doen van betalingen, aldus Musk.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.